Zonnepanelenactie Wormerland in trek

Vrijblijvend aanmelden tot 10 mei

Het is voor veel inwoners van Wormerland een uitstekend moment om hun woning te voorzien van zonnepanelen: de spaarrente is verdwenen, zonnepanelen geven wél een mooie opbrengst en veel vakantiegeld blijft nu helaas vaak onbenut. Zonnepanelen voegen waarde toe aan de woning en je bent ook nog eens goed bezig. Nu iedereen toch veel thuis is, is dit gemakkelijk in te plannen. Een installatie wordt in de regel in slechts één dag geplaatst.
Wie snel beslist kan vanaf deze zomer al van zijn eigen stroom profiteren. Veel bewoners hebben dan ook belangstelling: er zijn inmiddels al meer dan 150 aanmeldingen en ruim 70 bewoners hebben de online informatieavond bezocht.

De zonnepanelenactie in Wormer- land wordt ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Wormerland en een collectief van vakkundige regionale installateurs, dichtbij en vertrouwd. Deze actie biedt inwoners nu de mogelijkheid om zonne- panelen te laten installeren voor een gunstige prijs, daarnaast kan binnen deze actie voor particulieren gratis de btw worden terug- gevraagd door een administratiekantoor. De lokale installateurs van zonnepanelen kunnen ook in deze tijd doorwerken volgens het protocol Samen Veilig Doorwerken van de Rijksoverheid.

Vorige jaren profiteerden al meer dan 250 woningbezitters in Wormerland van deze actie. De gemeente Wormerland ondersteunt deze actie zodat bewoners kunnen bijdragen aan een schone en duurzame toekomst.

Binnen deze actie kan een adviseur eens gratis en geheel vrijblijvend de woning, de meterkast en eventuele schaduwfactoren komen bekijken en vervolgens een actie- aanbod maken dat helemaal is toegesneden op de woning. Dit (veilige) huisbezoek kan dan dus ook in de buitenlucht met inachtneming van de maatregelen plaatsvinden.

Voor bijzondere specifieke vragen over de btw-teruggave kan de adviseur particulieren doorverwijzen naar het gespecialiseerde administratiekantoor dat aan deze actie verbonden is voor een gratis advies. Juist voor wie twijfelt is dit een prima manier om gewoon eens vrijblijvend te laten bekijken wat er mogelijk is en inzicht te krijgen in de kosten én opbrengsten.

Waar nog wel eens gedacht wordt dat zonnepanelen alleen richting het zuiden kunnen worden geplaatst en er geen schaduw mag zijn, maken de hedendaagse technieken en de gedaalde prijs ook dat vrijwel ieder dak tegenwoordig geschikt is. Een parallel geschakeld systeem kan schaduwhinder minimaliseren waardoor de schaduw van een boom, schoorsteen of dakkapel beperkt effect heeft op de opbrengst. De meeste zonnepanelen worden tegenwoordig juist naar het oosten en/of westen gericht waardoor er ook een mooie spreiding is van de opbrengst over de dag. Waar het dak van de woning soms weinig ruimte biedt, kan soms ook nog het dak van een aanbouw, garage of schuur worden benut.

Inwoners van Wormerland kunnen zich nu geheel vrijblijvend aanmelden voor de zonnepanelenactie via www.duurzaambouwloket.nl/actiewormerland

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Test poll

dinsdag 20 april 2021|