Zon op je bol bij ’t Weidje

Jullie kennen ons vast nog wel, wij zijn de Kune Kune varkens Jut en Jul. Eerst liepen we gezellig tussen de bezoekers. Dan waren wij soms ondeugend en pikten wij een koekje, kadetje kaas, of zelfs een sappig kippetje onderuit een kinderwagen. Alles wisten we te vinden, ha ha ha. Maar het was niet altijd even leuk.

Soms zat er ineens een kind op onze rug, of kregen we zand in onze ogen gegooid. Daar werden we een beetje chagrijnig van. De knuffelkinderen missen we wel hoor, maar we lopen nu lekker op het weiland te grazen, te zonnen en te badderen.

Meestal houden we wel van de zon, alleen niet altijd. Soms is het echt te warm en zoeken we de schaduw op in het speelhuis. We zijn nogal lui en vinden het heerlijk wanneer we een moddermassage krijgen. Modder beschermt ons ook heel goed tegen de zon.
We proberen die modderemmer altijd om te krijgen, gewoon lekker om een beetje te klieren, ha ha ha. En dan hmmm heerlijk met onze neus, poten, buik en billen in het water. Wat is dat genieten zeg!

We hebben al heel wat badjes versleten, ha ha ha. Het groene schildpadbadje is niet stuk te krijgen, het lukt zelfs om er met z’n tweeën in te zitten. Maar alleen is natuurlijk veel fijner, anders is het echt dringen hoor.

Jut: ‘Ik duw dan net zo lang tegen Jul aan tot hij eruit gaat. Ha ha ha, ik win het altijd.’

Groetjes van Jut en de knorrende groetjes van Jul

TEKST EN BEELD: TANJA KEE

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?