Zaans Museum in de klas

Kunst moeilijk?! Nee hoor, creëren kun je leren. Dat is precies wat 42 basisschoolleerlingen van scholen uit Wormer de afgelopen maanden hebben gedaan. In een samenwerkingsproject tussen het Zaans Museum, FluXus en Brede School Wormerland maakten bovenbouwleerlingen van zes basisscholen uit Wormer kennis met de rijke kunstcollectie van het Zaans Museum, met daarin werken van beroemde kunstenaars zoals Monet en Jan Verkade en ontwerpers als Piet Zwart en Cees Dekker. Na deze inspiratiesessies gingen de leerlingen onder leiding van kunstvakdocenten aan het werk, op zoek naar hun eigen verhaal, techniek en stijl.

Presentatie Zaans Museum
Op woensdag 8 juni 2022 komen de leerlingen met hun kunstwerk naar het Zaans Museum, om daar na een stoomcursus ‘hoe bouw ik een tentoonstelling’, onder leiding van de museummedewerkers hun eigen presentatie op te bouwen. Alles onder hoge druk, want aan het einde van de middag komen ouders en bekenden voor de officiële opening. Tot en met 22 juni zijn de werken op de vide in het museum voor alle bezoekers te bewonderen.

Deelnemende basisscholen
Aan dit project deden mee ICBS Wormerwieken, IKC De Eigen Wijs, OBS De Eendragt, OBS De Harpoen (Jisp), OBS Weremere, OBS Wijdewormer (Neck).

Begeleidend kunstvakdocenten
José Conijn | ruimtelijke vormgever met focus op recycling en kunstdocent
Lizet Heijboer| grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar
Paulien Heemskerk | Interieurarchitect én Beroepskunstenaar In de Klas
Sjors Knol | beeldend vormgever, kunstdocent en verzamelaar van ideeën

José Conijn: ‘Woensdag 8 juni stonden meer dan 40 kinderen te popelen om met hun kunstwerk in de bus te stappen om naar het Zaans Museum te gaan. Vier weken hebben ze gewerkt aan een zelf ontworpen kunstwerk. Wat was het een geweldig project, waar ze met veel plezier en weloverwogen aan gewerkt hebben onder leiding van vakdocenten. De resultaten zijn super! Deze kunstwerken zullen de komende weken door duizenden mensen bewonderd worden.’

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?