WormerWonen: o.a. voorkom woninginbraak, vakantietips en De Halm

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

Voorkom woninginbraak!

Zomervakantie! Tijd om er even tussenuit te gaan, maar voor inbrekers is dit juist de tijd om toe te slaan. Mogelijk neemt u al goede maatregelen om inbrekers uit uw woning te weren, maar inbrekers maken graag gebruik van de gelegenheid. De uitspraak ‘de gelegenheid maakt de dief’, bestaat ook niet voor niets. Maak het inbrekers niet te makkelijk, vooral niet tijdens uw vakantie! Wij helpen u met een paar handige tips:

  • Geef uw woning een bewoonde indruk. Denk aan het instellen van tijdschakelaars op lampen en denk ook aan de buitenverlichting.
  • Voorkom opgestapelde post als u meerdere dagen weg bent. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld (tijdelijk) een nee/nee sticker op uw brievenbus te plakken of vraag iemand om regelmatig de brievenbus te legen of de post van de deurmat te halen. Vraag uw buren, vriend of vriendin of een kennis om een oogje in het zeil te houden.
  • Meestal hebben we de neiging ons huis spic en span achter te laten, maar het is juist beter om uw woonkamer en keuken niet al te perfect op te ruimen. Het aanzicht van een gebruikt kopje op tafel of een opengeslagen krant geeft de indruk dat er iemand thuis is.
  • Vergeet ook niet uw ramen en deuren goed af te sluiten. Ook niet als u maar ‘even’ weg bent. U kunt wel de ventilatieroosters open laten staan voor frisse lucht.

Tegenwoordig delen we alles het liefst op social media, dus vast ook dat u gaat genieten van een welverdiende vakantie. Maar hiermee zet u de deur voor inbrekers op een kier. Deel uw vakantie pas op social media als u weer thuis bent.

Zorg er ook voor dat u uw woning duurzaam en veilig achterlaat:

  • Controleer of de knoppen van je gasfornuis of kookplaat uit staan.
  • Trek waar dat kan de stekkers uit het stopcontact. Zo voorkom je slaapverbruik en verklein je de kans op kortsluiting.
  • Ga je langere tijd weg? Maak dan de koelkast en diepvries leeg en ontdooi deze. Laat de deur op een kiertje staan om schimmel in uw koelkast te voorkomen.
  • Zet je verwarming op een lage stand.
  • Leeg afvalemmers en zorg dat er nergens meer etenswaren liggen. Dit voorkomt ongedierte en stank.

Meer informatie
Voor spoedeisende zaken belt u 1-1-2. Wilt u de politie spreken en is het geen spoed, bel dan 0900 8844. Op www.veiligheidswijzer.nl vindt u informatie over veiligheid en nuttige, concrete informatie en tips.

Nieuwbouw appartementen De Halm op WoningNet

De nieuwbouw appartementen in wooncomplex De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer worden naar verwachting eind augustus/begin september via WoningNet geadverteerd. Als u wilt reageren dient u ingeschreven te staan bij WoningNet. U kunt zich inschrijven als woningzoekende via de website www.woningnetregioamsterdam.nl. U betaalt hiervoor eenmalig € 50,-, daarna betaalt u elk jaar € 8,- verlengingskosten.

Nieuwe functies op wormerwonen.nl!

Onze website is continu in ontwikkeling. Met de lancering van onze nieuwe website kwamen we nog een aantal verbeterpuntjes tegen. Zo mistte er een knop in de menubalk die u rechtstreeks naar Mijn WormerWonen stuurt. Goed nieuws! Voortaan vindt u deze knop op elke pagina van onze website, bovenaan in de menubalk! Zo kunt u altijd gemakkelijk en snel door naar Mijn WormerWonen.

Mijn WormerWonen
Mijn WormerWonen is een digitaal platform voor huurders van WormerWonen. Huurders kunnen zich gratis registreren en via het klantportaal 24 uur per dag en 7 dagen per week hun woonzaken online regelen. Nog niet geregistreerd voor Mijn WormerWonen? Neem contact op met onze klantenservice voor uw huurdersnummer en verificatiecode.

Bekijk nu ook het woningbezit van WormerWonen
Ook biedt de website nu de mogelijkheid om het volledige woningbezit van WormerWonen te bekijken. Van elke woning kunt u zien wat voor soort woning het is, hoe groot de woning is, hoeveel kamers de woning heeft en of de woning momenteel verhuurd is. Ook treft u bij de meeste woningen een variatie aan foto’s.U kunt zoeken op adres, woonplaats of soort woning. Ga hiervoor in de menubalk naar informatie & contact, Ons woningbezit en gebruik de zoekbalken naar voorkeur.

Vakantietip! Kano- en fietsroute door Wormerland

De vakantie is weer in volle gang! Ook als u niet op reis gaat, kunt u genieten van de mooie omgeving van Wormerland. Huur eens een kano of een bootje en ga het Wormer- en Jisperveld in. De gemeente Wormerland heeft een bewegwijzering in het veld aangebracht en in samenwerking met WormerWonen dit jaar een vernieuwde vaarroutekaart uitgebracht. Een digitale versie van de kaart kunt u vinden door te surfen naar www.wormerwonen.nl, informatie & contact, Omgeving Wormerland, kanoroute in Wormerland. U kunt deze kaart gratis downloaden of printen.

Liever fietsen? 
Print dan de fietsroute Monumentaal Wormerland. De fietsroute is 32 of 25 kilometer lang en loopt langs een dertigtal karakteristieke monumenten. Bij de meeste monumenten staan bordjes met de geschiedenis van het monument en andere interessante informatie. U vindt de fietsroute ook op onze website op de pagina Informatie & contact, Omgeving Wormerland, Fietsen in Wormerland.

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan info@wormerwonen.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?