WormerWonen: o.a. toegankelijkheidscertificaat, nieuwbouw, servicekosten 2022

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

KANTOOR WORMERWONEN HEEFT TOEGANKELIJKHEIDSCERTIFICAAT ONTVANGEN

Dinsdag 18 januari nam John van Nimwegen, directeur-bestuurder WormerWonen, een toegankelijkheidscertificaat in ontvangst. Het certificaat werd uitgereikt door het Platform voor mensen met een beperking. Uit de toegankelijkheidskeuring door het Platform is gebleken dat het kantoor van WormerWonen toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen die slecht ter been zijn of mensen in een rolstoel. Ons kantoor is bereikbaar via een rolstoelvriendelijke entree, zonder drempel. Daarnaast zijn er in het pand brede doorgangen en is er een lift aanwezig. Om aan bezoekers duidelijk te maken dat ons kantoor goed toegankelijk is voor mensen met een beperking is er voortaan aan de buitenkant van het gebouw een gele sticker te zien, die namens het platform is opgeplakt. Doordat ons kantoor voor iedereen toegankelijk is, kunnen al onze huurders langskomen met hun vragen en verzoeken. Maar de huurder heeft altijd een keuze voor de wijze waarop ze met ons willen communiceren. Zo kunnen huurders 24 uur per dag hun huurzaken regelen via het online huurdersportaal ‘Mijn WormerWonen’, kunnen huurders ook altijd telefonisch contact opnemen met onze klantenservice, een brief schrijven of dus langskomen voor een persoonlijk gesprek.

Foto: Overhandiging van de oorkonde door Gurie Lelie-Rezée, secretaris van het Platform voor mensen met een beperking. Vlnr: Gurie Lelie (secretaris Platform voor mensen met een beperking), John van Nimwegen (directeur-bestuurder WormerWonen) en dhr. Butter.

VOORTGANG NIEUWBOUW ‘DE HALM’ WORMERVEER

De bouw van het nieuwe wooncomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer gaat in rap tempo! Het casco is af en de metselaars zijn ook al flink opgeschoten. Er is echt al goed te zien hoe het woongebouw er uiteindelijk uit gaat zien. De oplevering van wooncomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer, verwachten we in de zomer van dit jaar. Meer informatie over nieuwbouwproject ‘De Halm’ lees je op onze website: www.wormerwonen.nl, projecten, nieuwbouw, De Halm.

LAATSTE SLEUTEL­ OVERDRACHT BEWONERS NIEUWE WATERMUNTSTRAAT­ FLATS

Eind januari kregen de laatste bewoners de sleutels van hun nieuwe woning in het tweede woongebouw, aan de kant van de Florastraat, van de hernieuwde Watermunt- flats in Wormer. Het eerste woongebouw werd in oktober 2021 opgeleverd. Het tweede woongebouw volgde in december. Nu de laatste bewoners de sleutels hebben gekregen, willen wij alle bewoners van de nieuwe Watermuntstraatflats veel woon- plezier wensen!

VERHOGING SERVICEKOSTEN PER 1 FEBR 2022

De energiekosten stijgen. Ook WormerWonen wordt met deze stijging geconfronteerd.
Tot 31 december 2021 konden wij nog profiteren van de inkoop van gas en elektriciteit op grond van afspraken uit 2020. Maar vanaf 1 januari 2022 moet WormerWonen energie inkopen tegen de huidige tarieven. Deze tarieven kunnen 1,5 tot 2 maal hoger zijn dan de tarieven in 2021. WormerWonen verhoogt daarom uit voorzorg de voorschotten op het gemeenschappelijke energieverbruik (blokverwarming) van onze huurders, zodat in de loop van volgend jaar onze huurders geen onverwachte hoge servicekosten afrekening ontvangen. Deze verhoging zal zichtbaar zijn op de maandelijkse huurnota of op de afschrijving van de bank. We hopen dat de energieprijzen in de loop van het voorjaar dalen. Als dit het geval is zullen wij de voorschotten opnieuw berekenen.

Compenserende maatregelen van de overheid
Ook de overheid is zich bewust van de hoge energieprijzen en heeft een aantal maat- regelen genomen om de verhoging van de energiekosten te compenseren.
De compenserende maatregelen van de overheid zijn:
• een verlaging van de belasting op elektriciteit (€ 150,- incl. BTW) voor een gemiddeld huishouden;
• een korting op de energiebelasting (€ 256,- incl. BTW).

Mensen met een minimum inkomen krijgen een extra vergoeding van € 200,- via de gemeente. Mensen met een bijstandsuitkering ontvangen dit automatisch, andere kunnen bij de gemeente navraag doen.

Voor meer informatie over de compensatieregelingen van de overheid, kunnen bewoners terecht op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/ stijgende-energierekening-deels-gecompenseerd

Rond 1 februari hebben de betreffende huurders een brief over de verhoging van de voorschotten ontvangen. Bewoners die nog vragen hebben of hulp willen bij de betaling nemen het best contact met ons op via 075 642 64 21 of per mail op info@wormerwonen.nl.

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan info@wormerwonen.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?