WormerWonen: o.a. resultaten 2020, voortgang Watermuntstraat

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

Tweede woontoren Amandelbloesem bereikt hoogste punt

We hebben weer een hele mooie mijlpaal bereikt! De bouw van de tweede woontoren van wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer heeft het hoogste punt bereikt. Geheel volgens de traditie trakteerde directeur-bestuurder van WormerWonen John van Nimwegen de bouw- vakkers van bouwbedrijf Ooijevaar op een thuispakket met een paar lekkere, Zaanse pannenbiertjes en wethouder Mutluer hing de vlag uit.

Het complex werd een paar jaar geleden door WormerWonen overgenomen van woning- corporatie ZVH. Er werd meteen gerenoveerd en de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat is volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest bouwt WormerWonen nu ook seniorenwoningen in een tweede woontoren. Er komen 44 driekamerappartementen in de sociale huursector bij.

Het wooncomplex De Amandelbloesem is een nieuw woonconcept waar ouderen geheel zelfstandig wonen in hun eigen appartement met eigen keuken, sanitair en balkon. Het is een hele veilige woonvorm waar de bewoner in regie is en zelf bepaalt of hij of zij mee wilt doen aan de activiteiten die Vereniging De Bloesem organiseert in de centrale ontmoetingsruimte. Daarnaast is Zorgcirkel aanwezig voor de ouderen met een zorgvraag. Dit maakt het voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Met dit vernieuwende woonconcept heeft WormerWonen duidelijk in de roos geschoten. Daarom overhandigde John van Nimwegen wethouder Songül Mutluer een uitnodiging voor alle raadsleden om in januari 2022 met eigen ogen naar het nieuwe complex te komen kijken.

RESULTATEN VAN ONZE DIENSTVERLENING IN 2020

In april heeft WormerWonen haar jaarverslag gepubliceerd. Hiervan brengen wij de leukste, meest interessante en meest duurzame activiteiten uit 2020 van WormerWonen in kaart met illustraties. In deze editie bekijken wij onze dienstverlening in 2020. Over het algemeen zijn onze huurders heel erg tevreden over onze dienstverlening. De klantenwaardering voor uitgevoerd onderhoud werd in 2020 beoordeeld met een dikke 8,3! Dat is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,9. Er werden in totaal zo’n 2946 reparatieverzoeken ingediend, dat is iets meer dan 1 verzoek per huishouden.

Onze huurders weten ons ook goed online te vinden. Inmiddels hebben we een flink netwerk opgebouwd. Onze website werd in 2020 net als het jaar daarvoor goed bezocht, maar liefst 20990 keer.

Maar de meeste huurders benaderen ons vooral via onze sociale media kanalen. Elk jaar stijgen de statistieken van onze sociale media weer. Op facebook kregen we er meer dan 100 volgers bij. We schreven maar liefst 364 berichten over onze woningen, nieuwbouwprojecten, ontwikkelingen in de woning- bouw en meer. We kregen hier bijna 3900 likes op. Dat is zo’n 11 likes per bericht!

Voortgang Watermuntstraat

De bouw van de Watermuntstraat ligt alles behalve stil. Er wordt keihard gewerkt en inmiddels is bouwbedrijf Van der Gragt begonnen aan de laatste en misschien wel de leukste fase: de afwerking! Een groot deel van het metselwerk zit op de gevels en een deel van het gebouw is al uit de steigers. Onlangs werd het eerste blok ook van dakbedekking voorzien.

Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming én zonne- panelen. Een collectief systeem dat comfortabel en makkelijk te bedienen is én ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk is. Dit zorgt voor lagere kosten voor de huurder.

Naar verwachting worden de woningen in oktober/november van dit jaar opgeleverd. Met heel veel trots laten we u een voortgangsfoto zien. Alle informatie over de nieuw- bouw op de Watermuntstraat in Wormer kunt u terugvinden op onze website: www. wormerwonen.nl, projecten, nieuwbouw, vernieuwing Plaszoomflats.

ONS KANTOOR IS WEER OPEN VOOR BEZOEK!

Goed nieuws! Sinds 1 september mogen huurders van WormerWonen weer langskomen op ons kantoor. Wij zijn blij dat wij u weer mogen ontvangen! ’s Morgens van 10 tot 12 uur is er een inloopspreekuur. In dit tijdsbestek kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. In de middag zijn wij alleen open voor huurders die een afspraak hebben. Houd tijdens uw bezoek te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand. Ook vragen wij u om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren.

Onze klantenservice is alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 8 tot 12 uur. Ook bieden wij u onze digitale self- service aan via ons huurdersportaal Mijn WormerWonen. Helaas konden we door de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem de oude accounts niet meenemen, maar u kunt gratis een nieuw account aanmaken. Hierover hebben alle huurders van WormerWonen informatie ontvangen per brief of per e-mail. U kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week allerlei woonzaken zelf makkelijk en snel regelen. Bijvoorbeeld een reparatie- verzoek indienen of een gesprek met een medewerker aanvragen. Wij verheugen ons erop u weer te zien!

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan [email protected].

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?