WormerWonen: o.a. oplevering woontoren Florissant, huurverhoging per 1 juli

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

OPLEVERING WOONTOREN FLORISSANT

De Amandelbloesem
Op 1 april vierde WormerWonen de oplevering van de nieuwe woontoren van De Amandelbloesem in Wormerveer. Ook werd de naam van de nieuwe woontoren bekend gemaakt: ‘Florissant’. Het gebouw dankt deze naam aan oud-bewoner Floris Kluit. Het was daarom dat zijn zoon Fred Kluit samen met wethouder Groothuismink de naam onthulde.

Het nieuwe woongebouw van WormerWonen heeft 44 sociale huurappartementen voor 55-plussers die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel met de veiligheid van een woongebouw voor senioren en met aanspraak aan elkaar. De appartementen hebben elk een eigen voordeur, keuken, sanitair en privé buitenruimte (balkon), maar de bewoners van Florissant kunnen binnendoor van hun woning naar het restaurant en de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een kapper, pedicure en wasserette.

Floris Kluit was gedurende de renovatie van de eerste woontoren door WormerWonen, een tijd de enige bewoner in de Amandelbloesem. Hij heeft daarmee als het ware het hart van het gebouw kloppende gehouden. Floris, die in 2020 is overleden, wordt door alle betrokkenen bij de Amandelbloesem gemist. De naam Florissant is een hommage aan zijn persoon. Floris was altijd optimistisch en had voor iedereen een goed woordje; een warme persoonlijkheid, altijd vrolijk en vriendelijk. Zoals Floris was, wil de Amandelbloesem zijn: een wooncomplex waar bewoners samen floreren. De naam Florissant heeft hiermee ook een symbolische betekenis.

De eerste bewoners kregen begin april de sleutels van WormerWonen. Informatie over het project vindt u op www.wormerwonen.nl/projecten. Kijk op de pagina nieuwbouw bij ‘De Amandelbloesem’.

HUURVERHOGING PER 1 JULI 2022

In april ontvingen al onze huurders een brief over de verhoging van de huurprijzen per 1 juli a.s.. Iedere huurder is zo geïnformeerd over de nieuwe huurprijs van de eigen woning. De huurprijzen van WormerWonen zijn het laagste in de hele Metropoolregio Amsterdam. 82% van de sociale huurwoningen zijn bereikbaar voor mensen met huurtoeslag.
Uit de huur worden aflossing en rente betaald evenals onderhoud, verbetering en verduurzaming van bestaande woningen. WormerWonen bouwt ook veel nieuwe energiezuinige en betaalbare woningen om te voorzien in de grote woningbehoefte in onze regio.

WormerWonen streeft ernaar de totale woonlasten van huurders en toekomstige woningzoekenden te beperken door gerichte verduurzamingsmaatregelen waarvan de grootste financiële voordelen ten gunste van de huurders komen. Met een afgewogen beleid levert WormerWonen zo haar bijdrage aan meer duurzame en betaalbare woningen in de Zaanstreek.

Huurverhoging sociale huur
De huurprijzen van sociale huurwoningen zullen met maximaal 2,3% stijgen.

Huurverhoging vrije sector
De huurprijzen van huurwoningen in de vrije sector zullen met gemiddeld 3,3% stijgen.

MIJLPAAL: DE BOUW VAN WOONCOMPLEX ‘DE HALM’ BEREIKT HOOGSTE PUNT

Op 6 april was het alweer feest voor WormerWonen. Op de bouwplaats van ons nieuwbouwproject ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer was het een gezellige boel. De bouw van het wooncomplex bereikte namelijk het hoogste punt! Vorig jaar, op 5 maart 2021, ondertekenden WormerWonen, toenmalig Wethouder Mutluer, BPD en HSB Bouw BV de koopovereenkomst en aannemersovereenkomst. Nu, een jaar later, staat er ondanks het coronavirus een prachtig woongebouw met 29 sociale huurappartementen. Momenteel wordt nog gewerkt aan de binnen indeling, afwerking en het woonrijp maken. Naar verwachting zal dit na de zomervakantie zijn afgerond.

De mijlpaal van het hoogste punt werd gebruikt om de bouwvakkers in het zonnetje te zetten voor hun harde werk. Er was een snackwagen geregeld om de bouwvakkers te trakteren op een lekkere snack, maar ook de directie genoot van een patatje!

Meer informatie over nieuwbouwcomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer is te lezen op onze website. Hier zijn ook de plattegronden van de nieuwe woningen te vinden en worden de huurprijzen gecommuniceerd zodra deze bekend zijn. De woningen worden na oplevering, naar verwachting in september, via WoningNet geadverteerd. Ga naar www.wormerwonen.nl, projecten, nieuwbouw, De Halm Noordeinde voor meer informatie.

WISSELING VAN DE WACHT! EVEN VOORSTELLEN

Er zijn een aantal nieuwe medewerkers begonnen bij WormerWonen. Op 1 april startte Denise Stolp, onze nieuwe klantenservicemedewerkster.
Belt u ons of komt u bij ons langs? Dan is de kans groot dat u Denise te spreken krijgt. Denise heeft specifiek bij WormerWonen gesolliciteerd vanwege de maatschappelijke relevantie van het werk van een woningbouwvereniging. “In mijn werk staat de mens altijd voorop”, aldus Denise, die veel ervaring
heeft in klantcontact en klanten graag helpt met passie, plezier en een glimlach.

Daarnaast is ook István Melchers per 1 april bij ons begonnen als nieuwe huismeester. Als huismeester van de Koningsvarenflat, Schat van Compaen in Oostzaan en onze woningen aan de Zaanweg en het Merckenriff, kijkt István er naar uit om samen met de bewoners te zorgen voor een schone, veilige en comfortabele woonomgeving.

En tot slot start er per 1 mei in De Amandelbloesem een nieuwe huismeester: Marcel Webbe. “Na technische opleidingen en 25 jaar technische werkzaamheden, heb ik de afgelopen 1.5 jaar als conciërge gewerkt op een school in Hoofddorp. Heerlijk om zowel servicegericht als technisch bezig te kunnen zijn; dat is wat mij ook zo aantrekt in mijn nieuwe functie als huismeester van de Amandelbloesem! Samen met de bewoners, de vereniging De Bloesem en collega’s bij WormerWonen hoop ik een mooie omgeving te creëren en te behouden, waar we ons allemaal thuis voelen.”

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan info@wormerwonen.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?