WormerWonen: o.a. vaarroutekaart, opvang vluchtelingen, Gele Lisstraat

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

VERNIEUWDE VAARROUTEKAART WORMER- EN JISPERVELD!

Samen met de gemeente heeft WormerWonen gewerkt aan een vernieuwde vaarroutekaart voor het Wormer- en Jisperveld. ‘In 2012 gaven wij de inwoners van Wormerland een kanoknooppuntenkaart cadeau om ons 100-jarig bestaan te vieren. Wij zijn verheugd dat we nu, 10 jaar later, opnieuw een bijdrage hebben mogen leveren aan een prachtige mogelijkheid tot plezier en ontspanning in ons eigen Wormerland!’

Op 12 maart werden het informatiebord en de nieuwe vaarkaart onthuld door de gemeente. De nieuwe vaarkaart biedt iedereen de kans de bijzondere en mooie natuur in Wormerland te ontdekken. Het bruist in het gebied van het leven. Het Wormer- en Jisperveld is de broedplek voor veel weidevogels.

Het Wormer-en Jisperveld is ook in trek vanwege de eindeloze mogelijkheden voor recreatie in de natuur en op het water. Met een bootje, kano of sup bekijk je het gebied vanaf het water. Wethouder Schalkwijk: ‘Het vaarroutenetwerk door het Wormer- en Jisperveld is uniek en heel uitgebreid. Het is er geweldig varen met een kano of bootje, maar je moet wel de weg weten. Met de nieuwe routekaart bieden we mensen deze informatie.’

Op de vaarkaart staan twee routenetwerken aangegeven, de rode route geeft het kanoroutenetwerk aan, de witte het sloepennetwerk. Via de knooppunten op de kaart kun je diverse routes uitstippelen langs boerenslootjes, weilanden en rietkragen.

Gratis vaarkaart

De vaarkaart is te downloaden op www.wormerwonen.nl, informatie en contact, omgeving Wormerland. De kaart is ook gratis af te halen bij de Zaanstore VVV in Zaandam en op het gemeentehuis van Wormerland.

Foto rechts: Overhandiging vaarkaart aan kanovereniging De Zwetplassers. Vlnr: Martin Rendering (De Zwetplassers), Jeroen Schalkwijk (wethouder Wormerland), Hans Klinkenberg (De Zwetplassers), Jos Conijn (De Zwetplassers), Nienke Blankestijn (De Zwetplassers), Cécile Engelsma (WormerWonen).

ONTBIJTEN MET DE RAADSLEDEN IN DE AMANDELBLOESEM

Om alle raadsleden van de afgelopen periode te bedanken voor hun werk en inzet voor de sociale huisvesting in Zaanstad, organiseerde WormerWonen op 3 maart een ontbijt in de nieuwe woontoren van De Amandelbloesem. Na het ontbijt volgde een rondleiding door de nieuwe toren om de woningen te bekijken. Ze zijn echt heel mooi en energiezuinig!

In de zomer van 2020 startte de bouw van de tweede woontoren. Ondanks de coronacrisis verliep de bouw voorspoedig en staat er wederom een prachtige woontoren. Deze omvat 44 zelfstandige sociale huurwoningen waarmee het totaal aantal woningen voor de Amandelbloesem op 134 komt. De bouw van de nieuwe woontoren wordt eind maart afgerond en begin april zullen de eerste woningen worden verhuurd.

OPVANG VLUCHTELINGEN OEKRAÏNE IN WORMERLAND

Begin maart stelde WormerWonen in samenwerking met gemeente Wormerland zes woningen aan de Gele Lisstraat beschikbaar om vluchtelingen uit Oekraïne in op te vangen. Er is keihard gewerkt door de medewerkers van WormerWonen, de gemeente, tijdelijk verhuurbedrijf AdHoc en vrijwilligers uit de buurt. Tijdelijk verhuurbedrijf Ad Hoc heeft spontaan aangeboden mee te helpen met het opknappen van de woningen. Er is door hen geschilderd, schoongemaakt en vloerbedekking gelegd. Terwijl WormerWonen en AdHoc de woningen klaarmaakten, regelde de gemeente de inrichting van de woningen en de contracten voor levering van water en stroom. John van Nimwegen, directeur bestuurder WormerWonen, en wethouder Jeroen Schalkwijk zijn blij met deze actie. ‘Geweldig wat wij met elkaar kunnen bereiken. Ik ben trots op de vrijwilligers en onze mensen. Ik hoop van harte dat de vluchtelingen een beetje rust vinden in ons dorp,’ verzucht wethouder Jeroen Schalkwijk.

Vernieuwing Gele Lisstraat
De opvang van de vluchtelingen in de zes woningen aan de Gele Lisstraat zal de vernieuwing van het woongebouw niet belemmeren, aldus John van Nimwegen. Het woongebouw aan de Gele Lisstraat is onderdeel van het vernieuwingsplan Plaszoom West. Het is de bedoeling op de huidige locatie van het flatgebouw 150 nieuwe woningen te realiseren; 80 woningen meer dan er nu staan. Dat is gezien de woningnood ook hard nodig.

ONTWIKKELINGEN GELE LISSTRAAT

Zoals gezegd zal de opvang van de Oekraïense vluchtelingen de vernieuwing van de Gele Lisstraat niet vertragen. Vrijdag 11 maart kwamen de klankbordgroep, wethouder Schalkwijk en WormerWonen bij elkaar om de voortgang van de Gele Lisstraat te bespreken. Er is een plan uitgewerkt door de architect. Hier kwamen vanuit de klankbordgroep weinig, maar wel interessante opmerkingen op. De architect moet dus nog even aan de bak voor de definitieve versie. Het uiteindelijke vernieuwingsplan willen we in april of mei aan de raad presenteren. Daarna gaan we op zoek naar een aannemer die het plan gaat realiseren. Naar verwachting start de aanpak in de Gele Lisstraat op zijn vroegst volgend jaar, in 2023. Een precieze planning kunnen we nu nog niet geven. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op onze website, www.wormerwonen.nl, projecten, nieuwbouw, vernieuwing Plaszoomflats.

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan info@wormerwonen.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?