WormerWonen: o.a. 29 sociale huurwoningen “De Halm”

WormerWonen is met ruim 2200 woningen een van de sociale verhuurders in de Zaanstreek. Door grote lokale en maatschappelijke betrokkenheid werkt WormerWonen voor én samen met haar huurders aan betaalbaar en prettig wonen in leefbare buurten. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van onze projecten in Wormer en omgeving.

Mijn WormerWonen

Huurders van WormerWonen kunnen zich registreren voor Mijn WormerWonen.
Hier kunt u 24/7 al uw woonzaken regelen. Kijk voor meer info op www.wormerwonen.nl/mijn-wormerwonen

29 Sociale Huurwoningen “De Halm” Noordeinde in Wormerveer

Op vrijdag 5 maart hebben WormerWonen, BPD en HSB Bouw bv de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 29 sociale huurappartementen aan het Noordeinde in Wormerveer. Het symbolische startschot van het nieuwbouwproject werd gegeven door Wethouder Songül Mutluer, Edward Zevenbergen namens BPD, Camiel Honselaar namens HSB en John van Nimwegen directeur-bestuurder van WormerWonen, door elk een oud muntje in een met beton gevulde paalkop te werpen. Deze paalkop markeert het hart van de nieuwbouw op de plaats van de hoofdentree, waar iedereen straks binnenkomt.

WormerWonen streeft naar een hoge kwaliteit van haar woningen. Het moeten goede, comfortabele en duurzame woningen zijn in gebouwen die gezien mogen worden. Zodat de huurder straks met trots zegt: “hier woon ik!”. De Halm wordt een van die karakteristieke gebouwen die WormerWonen rijk is.

Voor meer informatie over nieuwbouwproject De Halm kunt u terecht op de website van WormerWonen, projecten, nieuwbouw, De Halm Noordeinde.

We nemen afscheid van ons hoofd Wonen

Na 11 jaar heeft Kevin Groot, hoofd afdeling Wonen, eind maart 2021 afscheid genomen van WormerWonen. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Welwonen in Enkhuizen. Daar is hij op 1 april jl. gestart. Ook bij Welwonen gaat Kevin de rol als hoofd van de afdeling Wonen vervullen.

Met het oog op continuïteit, is er gezocht naar een tijdelijke vervanger/ster die de werkzaamheden van Kevin kan overnemen.

Wij zijn opgetogen te kunnen melden dat met ingang van 1 maart jl. Elsbeth Postma deze rol vervult. Elsbeth brengt een ruime ervaring bij woningcorporaties met zich mee.

Mijn naam is Elsbeth Postma en ik ben per 1 april interimhoofd Wonen. Ik werk al lang met veel plezier in en voor woningcorporaties. Het brede maatschappelijke werkterrein van de volkshuisvesting vind ik nog steeds zeer interessant!

Minder huisuitzettingen door aanpak Zaanse corporaties

De Zaanse woningcorporaties hebben de handen ineengeslagen om huisuitzettingen te voorkomen. Door goede voorlichting, een actieve benadering van huurders en een persoonlijke aanpak zijn de corporaties gezamenlijk tot dit mooie resultaat gekomen.

Zeker nu in de coronatijd, is het belangrijk om de groeiende groep huurders die worstelen met inkomensachteruitgang in het oog te houden. Dankzij de proactieve maatwerkaanpak is het aantal huisuitzettingen gedaald. In 2016 waren dit er nog maar liefst 41, in 2020 is dat gedaald naar slechts 9 huisuitzettingen door betalingsachterstanden. Toch blijft iedere huisuitzetting er één te veel. Het is en blijft het doel om voor iedere huurder met betalingsachterstanden een op maat gesneden oplossing te vinden, waardoor er zo min mogelijk hoeft te worden ontruimd.

Heeft u problemen met het opbrengen van de huur, neem dan gerust contact op met onze afdeling Wonen via [email protected] of door te bellen naar (075) 642 64 21. We zullen dan samen met u zoeken naar een passende oplossing.

Woontips: ventileren, voorkomen van schimmel

Bijna de helft van de Nederlanders ventileert te weinig. Vandaag de dag is het extra belangrijk om uw huis goed te ventileren. U kunt gezondheidsklachten krijgen als u uw woning niet regelmatig laat doorluchten. Bijvoorbeeld hoofdpijn, benauwdheid, allergieën en astma. Hoe goed ventileert u eigenlijk? Goed ventileren doet u 24 uur per dag.

Houd altijd de ventilatieroosters (of schuiven) open. Of zorg dat er altijd een (klap)raam op een (anti-inbraak) kiertje staat. Oók in de winter en bij regen. Ventileer extra tijdens en na koken, douchen, roken en feestjes. Op www.wormerwonen.nl hebben we een instructievideo over ventileren staan.

Voorkom schimmel in de badkamer. Kalkaanslag op tegels en schimmelvorming op voegen vormen een bekend probleem in de badkamer. Ook hier is ventileren een deel van de oplossing naast het droogmaken met een doek of trekker van de badkamerwanden na het douchen. Helaas tasten sommige schoonmaakmiddelen om kalkaanslag of schimmel te verwijderen ook de voegen aan. Op www.wormerwonen.nl woontips leest u hoe u dit kunt voorkomen.

WormerWonen zet dit jaar in op de brandveiligheid van uw woning

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het voornemen om voor bestaande woongebouwen een wijziging in het huidige Bouwbesluit door te voeren die eigenaren verplicht een rookmelder te installeren. Dit zal betekenen dat met ingang van 1 juli 2022 rookmelders in bestaande bouw moeten zijn geplaatst. Het betreft alleen de woningen waar momenteel nog geen rookmelders aanwezig zijn. Het doel is om dit jaar alle bestaande woningen in het bezit van WormerWonen van rookmelders te voorzien.

Meer weten?

Heeft u een vraag of zoekt u informatie over een project? Kijk op www.wormerwonen.nl, bel ons op (075) 642 64 21 of stuur een email aan [email protected].

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug