WormerWieken gaat op reis door de ruimte!

Vet wat een pret in mijn ruimteraket
De ruimte is een populair thema om mee te werken op school. Niet alleen in de onderbouw, maar ook in de midden- en bovenbouw. Door het inspirerende thema ruimtevaart en sterrenkunde zijn de leerlingen op ICBS WormerWieken uitgedaagd om de ruimte te ontdekken, buiten de kaders te denken en de meest originele ideeën te bedenken om op reis in de ruimte te gaan.

Er waren veel vragen waar de kinderen een antwoord op wilden vinden: wat is de ruimte, waar zijn planeten en sterren te vinden, zijn er mensen in de ruimte, hoe komen ze daar? En natuurlijk willen alle kinderen weten: bestaan aliens? Ook volwassenen houden zich nog altijd bezig met de vraag of er leven bestaat op andere planeten. In de kleutergroep zijn de raketontwerpers druk bezig geweest met het ontwerpen van allerlei ruimtevaartuigen en met het ontdekken van de diverse planeten in ons zonnestelsel.

In groep 3 is in het technieklokaal een enorme raket gebouwd waar de kinderen ook heerlijk astronautje in kunnen spelen. En in groep 6 zijn prachtige ruimtekunstwerken gemaakt van astronauten en planeten! De leerkrachten: ‘Een geweldig thema om basisschoolleerlingen te interesseren in wetenschap en techniek en een mooie bijdrage te leveren aan de brede ontwikkeling die kinderen uitdaagt hun talenten op allerlei gebieden te verkennen!’

.  

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?