Wormerland krijgt een eigen buurtcamping

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten zij elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Zo ook voor alle Wormerlanders die elkaar op een unieke locatie willen ontmoeten en een weekend lang bezig willen zijn om hun buurtjes beter te leren kennen. Dit kan in het weekend van 15 t/m 18 juli op het terrein van zwembad Het Zwet in Wormer. De buurtcamping is een landelijk initiatief dat door een groepje vrijwilligers in Wormer is opgepakt om dit eens lokaal in Wormerland te organiseren.

Wie zijn die vrijwilligers?

Lonneke van Soest
‘Ik ben Lonneke van Soest en ik werk bij Scwo. Toen ik gevraagd werd vanuit Scwo een buurtcamping op te zetten werd ik gelijk enthousiast. Wat een leuk idee en dan ook nog op een toplocatie! Ik kan vast verklappen dat er een spetterend programma is voor jong en oud! Dus allemaal komen! Tot 15 juli.’

Tino Lockx
‘Ik ben Tino Lockx en sinds enkele maanden werkzaam als vrijwilliger bij SCWO, ik woon in Zaandam met mijn vrouw en twee jonge binken. Omdat we als gezin vaak kamperen en al eerder bij de buurtcamping(s) betrokken zijn geweest, was mijn antwoord ook snel; ‘Ja’, toen ik gevraagd werd om dit in Wormerland ook te doen, maar nu als beheerder. Mijn eerdere ervaring(en) op de buurtcamping(s) heb ik met veel plezier mogen beleven en ik kijk ernaar uit om dit op het terrein van het zwembad ‘Het Zwet’ te mogen organiseren. En over ons team van beheerders, deze bestaan uit creatieve en enthousiaste mensen, vol met goede ideeën. De juiste ingrediënten voor een succes. Daar gaan we een onvergetelijke tijd mee beleven. Ik heb er zin in!’

Marieloes Koopman
‘Ik ben Marieloes Koopman, moeder en uitvoerend artiest uit Wormer. De Buurtcamping kwam op mijn pad op het moment dat we allemaal nog in de lockdown zaten. Het idee sprak me meteen aan! Saamhorigheid brengen is mijn grootste motivatie; een prachtige plek en een programma bieden waarin ontspanning een grote rol speelt, maar daarnaast ook de creativiteit en uitdaging stimuleert. Cultuur is mijn passie en daarom zal ik mij zeker in gaan zetten om onze rijkdom aan cultuur, natuur, kunst en muziek een plek te geven. Hopelijk kom ik jullie tegen als campinggast of als dagjestoerist in eigen dorp en nemen we gezellig samen een heerlijke duik in het diepe!’

Erna Kenbeek
Mijn naam is Erna Kenbeek en ik ben sinds 2016 verbonden aan Zwembad het Zwet. De afgelopen 6 seizoenen heb ik met veel
plezier het horecagedeelte van het zwembad mogen uitbaten. Tevens ben ik vanaf 2018 werkzaam voor het zwembad zelf, ik verzorg
allerlei administratieve zaken en de PR, ik vind het namelijk heel belangrijk dat dit mooie bad goed op de kaart komt te staan.
Toen we gebeld werden of wij mee wilden werken aan de buurtcamping werd ik heel enthousiast, want hoe mooi is het om het
zwembadterrein multifunctioneel te gebruiken. Het samenwerken met andere disciplines binnen gemeente Wormerland en samen
activiteiten aanbieden voor de bewoners, vind ik een mooi initiatief.

Wim Dam
‘Ik ben Wim Dam, muzikant en uitvoerend artiest uit Wormer. De Buurtcamping vind ik een prachtig initiatief, vooral omdat het mensen van alle rangen, alle standen, arm of rijk, leeftijden, achtergronden en interesses kan verbinden; allemaal even voor twee of drie dagen gelijk. En dat op een van de mooiste locaties die Wormerland te bieden heeft: aan de rand van een prachtig natuurgebied (de veenweide en het Zwet) in het Zwembad… hoe verzin je het. Ik heb de wc-rol, mijn zaklantaarn en al m’n andere campeerspulletjes al klaargezet. Kom maar op met die Buurtcamping!’

Harry Knevel
‘Mijn naam is Harry Knevel, sinds 2017 manager van het Sportfondsen Wormer bestaande uit zwembad Het Zwet en twee sporthallen. Op de vraag of wij de locatie voor de Buurtcamping wilden zijn, heb ik direct positief gereageerd. In mijn ogen is het een mooie kans en uitdaging om de veelzijdigheid van het gebruik van het zwembadterrein een zet in de goede richting te geven. Het zwembad is er voor en van de inwoners van Wormerland, waar al bijna 50 jaar jong en oud elkaar ontmoeten en veel plezier beleven aan de zwemsport. Ontmoeten en plezier staan centraal op de Buurtcamping en wij zijn blij hieraan een bijdrage te kunnen leveren.’

Erwin van Doleweerd
‘Ik ben Erwin, betrokken bij al vele maatschappelijke doelen binnen Wormerland, dus dan ben je al snel in beeld om ook mee te kunnen helpen aan het organiseren van een buurtcamping. Ondanks dat ik verder niets met kamperen heb lijkt het mij toch heel gezellig om vooral voor onze Wormerlanders activiteiten te organiseren, waarbij we de mensen met elkaar kunnen verbinden. Een weekend vol vertier voor en door Wormerlanders.’

Hoe nu verder
Via de website kun je meer informatie vinden over de organisatie van de buurtcamping in Wormer. Uiteraard houden we jullie op de hoogte via onze facebook pagina. Via beide kanalen is het mogelijk om jezelf in te schrijven. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus beslis snel of je deel wilt nemen aan dit unieke concept.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?