Wormer Live Benefiet

Zaterdag 28 augustus aanstaande is het eindelijk weer zover. Wormer Live gaat na een onderbreking van twee jaar echt weer live. Het programma zal zoals gebruikelijk weer bol staan van plaatselijk én nationaal muziektalent. Een beetje bekend en wereldberoemd. En alles daartussenin.

V.l.n.r boven: Ingrid van ‘t Hof en Marjon Duim. V.l.n.r onder: Ernst van ‘t Hof en Jeroen Duim. De hond heet Dedos.

Ongedwongen sfeer
Nog dagen werd er elke keer weer nagepraat over Wormer Live. Muziekfans uit de wijde omgeving leefden ernaar toe. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet het spontane optreden van de frontman van The Golden Earring, Barry Hay, de show van Harry Slinger van Drukwerk, of de set van The Wild Romance. Maar evengoed kreeg in de afgelopen jaren een beginnend bandje de kans op het professionele podium, met een geluids­ en lichtinstallatie een echt festival waardig. De ongedwongen sfeer, daar draait Wormer Live om.

Ervaren organisatie
Wat een knallend feest was de editie van 2018. Niets leek de organisatie te gek. Het was dan ook bedoeld als een groot slotstuk. Bijna twintig jaar hadden dezelfde voortrekkers zich vol ingezet voor het evenement. Het was tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe generatie. Het kleine potje wat in de loop der jaren was opgebouwd, mocht in 2018 helemaal leeg. Zoals bij zoveel van dit soort initiatieven heeft het vooral ook gedraaid op vrijwilligers, was de insteek ook nooit echt commercieel. Het ene jaar bleef er dankzij de omzet van drank en hapjes iets over, het andere jaar moest er soms wat geld bij. Dat mocht de pret niet drukken.

Het ons-kent-ons gevoel

In een nieuw jasje
Wormer Live was al die jaren gewoon vrij toe­ gankelijk. Voor het eerst wordt er bij de editie 2021 entree gevraagd. En dat is niet zozeer om de kosten te dekken, maar eerder om bedrijven en (sport)organisaties te helpen die het de afgelopen tijd door de pandemie zo ontzettend zwaar hebben gehad. Voor twintig euro per persoon is de muziekliefhebber een dag onder de pannen. Eindelijk weer een beetje samen het leven vieren. Iets waar, als je de voor­ verkoop bekijkt, duidelijk iedereen ook weer aan toe is. Kinderen onder de twaalf mogen overigens gratis naar binnen. Al zijn er dit keer geen springkussens en speciale kinder­ activiteiten zoals schminken. Het zal evengoed een gezellige dag worden.

Gemeente enthousiast
De gemeente Wormerland is bij monde van de burgemeester positief te spreken over het initiatief. Het ‘oude’ team is met net zoveel enthousiasme als voorheen in de weer gegaan. Er is veel ervaring. De vrijwilligers stonden ook weer met graagte klaar. Ernst van ‘t Hof van De Hofjes, bijgestaan door Ingrid, Marjon en Jeroen Duim voorheen van café ‘t Skip in Wormer, Theo Overweel en Remy
de Leeuw van Meneer Jottem en Hans Mulder, zanger van Creepin’ Johnson en voorheen CC Rider, krijgen de volle ondersteuning van de gemeente. Mocht Wormer Live onverhoopt toch niet doorgaan, omdat een nieuwe virus­ variant bijvoorbeeld weer strenge maatregelen eist, dan krijgen de kopers van kaartjes in de voorverkoop hun geld terug, minus twee euro administratiekosten. Een miniem risico. We gaan er natuurlijk niet vanuit en de voor­ tekenen zijn bijzonder gunstig.

Het gaat niet alleen om het programma, eerder om de saamhorigheid

Mooi programma
Wormer Live is dit keer een benefietfestival met een hoofdletter B. Bandjes die in de oefenruimte Jottem van Theo oefenen staan op het podium, maar ook nu zijn er weer een paar verrassende acts en zoals altijd zijn spon­ tane optredens eerder regel dan uitzondering. De organisatoren hebben, onder strikte geheimhouding, aan uw verslaggever wel wat laten doorschemeren. Ter plekke werd daar­ door een kaartje besteld op wormerlive.nl. Marjon: ‘Iedereen krijgt een kans. Het ene bandje vind je niks, het andere geweldig. Het gaat niet alleen om het programma, eerder om de saamhorigheid.’ En Ernst van ‘t Hof valt haar bij: ‘Het o•ns­kent­ons gevoel. Een echt Wormer feestje.’ Ja, het is echt weer tijd voor Wormer Live!

TEKST: GUUS BAUER BEELD: BART HOMBURG

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?