Wmo: Samen leven

De mens centraal

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning, zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen, mee kunnen blijven meedoen in de maatschappij en zelf de regie houden over hun leven. Ook als ze een (tijdelijke) beperking hebben. Soms is daar hulp van professionele mensen of middelen voor nodig. We praten je in ‘Samen leven’ bij over onderwerpen die bij de Wmo horen. Deze keer de rolstoel.

Mevrouw Janssen (75) uit Jisp heeft moeite om lange afstanden te lopen. In huis redt zij zich prima. Op straat maakt zij gebruik van een rollator. Hiermee kan ze zelf kleine boodschappen doen. Maar een dagje weg met de familie lukt niet meer. En dat vindt ze jammer. Het beperkt haar en het maakt haar verdrietig. Ze heeft ’t gevoel niet meer mee te kunnen doen. Op aanraden van haar dochter belt ze met de gemeente. Het is meteen duidelijk wat er aan de hand is. Na het gesprek met de Wmo-consulent weet mevrouw Janssen wat zij moet doen om de rolstoel te krijgen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

• De eerste aanvraag voor de rolstoel doet mevrouw Janssen bij de Thuiszorgwinkel van Medipoint/Evean (088-1020100). De rolstoel kan zij een half jaar gratis lenen.
• Als mevrouw Janssen de rolstoel langer nodig heeft, dan kan zij een Wmo-melding doen bij gemeente Wormerland. Dit kan telefonisch (075-651 2100) of via de website www.wormerland.nl. Zij doet de melding 8 weken voor het verstrijken van de uitleentermijn van de rolstoel.

Wmo-consulent bereiken
De Wmo-consulenten zijn iedere werkdag van 08.30-11.30 uur bereikbaar via: 075-651 2100 (optie 1 in het keuzemenu). Mailen kan ook: antwoord@over-gemeenten.nl. Geef bij het onderwerp aan: Wmo-vraag.
In de mail vermeld je voor welk probleem je een oplossing zoekt.

Mevrouw Janssen is een fictief persoon.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?