WelzijnWonenPlus Vervoer nodig naar vaccinatielocatie?

Ook in onze regio zijn de coronavaccinaties gestart. Voor een deel van de ouderen en kwetsbare inwoners is het misschien niet mogelijk om zelf naar de vaccinatielocatie of huisartsenpraktijk te gaan. De vrijwilligers van WelzijnWonenPlus Wormerland bieden een helpende hand, of eigenlijk auto, en vervoeren u graag.

Zij brengen u met hun eigen auto naar de vaccinatielocatie, wachten op u en brengen u vervolgens weer thuis. Hierbij houden we uiteraard rekening met RIVM-maatregelen. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje voor u beide verplicht en zal er gevraagd worden om achterin de auto plaats te nemen. Voor dit vervoer wordt een bijdrage gevraagd van € 0,30 per gereden kilometer. Dit kunt u contant met de vrijwilliger afrekenen na afloop van de rit (het precieze af te rekenen bedrag hoort u van te voren van ons).

U kunt uiteraard ook gebruik maken van wijkbus Wormerland om u naar de vaccinatielocatie te brengen.

Voor het aanvragen van vervoer of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 075 641 96 68 (geopend maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur) of mail naar [email protected]

Patatje MET voor jonge mantelzorgers

De afgelopen maanden waren vaak ZONDER leuke uitstapjes, ZONDER live onderwijs en ZONDER sportwedstrijden. Daarom trakteert WelzijnWonenPlus jonge mantelzorgers graag eens op iets MET. Een lekker patatje MET!

Normaal gesproken organiseren wij diverse activiteiten, maar vanwege de corona maat- regelen is dat nu niet mogelijk. Daarom krijgen jonge mantelzorgers in Wormerland deze maand een envelop in de brievenbus met een tegoedbon voor een lekker patatje MET bij snackbar Wormer aan de Dorpsstraat 183 in Wormer.

Ondersteuning of vragen?
We hopen natuurlijk dat het goed met iedereen gaat. Maar het kan zijn dat het even niet zo lekker gaat en dat je er flink van baalt. Wil je daar misschien eens over praten of dat we met je meedenken wat we voor je kunnen doen in de mantelzorgsituatie? Ondanks deze Coronatijd is er misschien toch een oplossing te bedenken. Bel of app ons gerust 06 829 22 865.

In de gemeente Wormerland kunnen jonge mantelzorgers bij WelzijnWonenPlus terecht voor ondersteuning, leuke activiteiten en contacten met andere jonge mantelzorgers.

Wanneer ben je jonge mantelzorger?
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid die chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aan- doening heeft. In deze tijd is het extra zwaar om ook de zorg te hebben voor je moeder, vader, broer, zus of iemand anders waar je langdurig voor zorgt.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug