WelzijnWonenPlus: Boodschappen doen met wijkbus Wormerland

Wilt u wel graag zelf boodschappen blijven doen, maar wordt het lopen naar en van de supermarkt u eigenlijk te veel? Dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst met wijkbus Wormerland.

Hoe werkt het?
Op maandag tussen 10.00 en 10.30 uur wordt u thuis opgehaald met Wijkbus Wormerland en naar de Vomar in Wormer gebracht. Hier zijn een aantal vrijwilligers van WelzijnWonenPlus aanwezig om u te helpen met het pakken van artikelen, uw karretje te duwen en het allemaal op de band te zetten. Als u klaar bent dan begint de ‘thuisbreng ronde’. Bij het thuisbrengen helpt de vrijwilliger u met het tillen van de boodschappen en (op aanvraag) het in de kast zetten ervan. U kunt per week beslissen of u mee wilt gaan, dit geeft u dan voor vrijdag 12:00 uur aan ons door. Ideaal toch? En bovendien best gezellig!

Houd de stoep vrij, een ommetje in de buitenlucht is voor iedereen!

bericht van het Platform voor mensen met een beperking

Je hoeft maar naar buiten te kijken om te zien dat veel mensen in Wormer en omgeving regelmatig een ommetje maken. En buiten is voor iedereen, maar dan moet het wel voor iedereen mogelijk zijn een toegankelijk ommetje te maken. Mensen met een beperking komen regelmatig obstakels tegen. Hier kunnen wij, inwoners van Wormerland, heel gemakkelijk iets aan doen. Hoe? Houd de stoep vrij!

Met een paar simpele handelingen kunnen we zo veel mogelijk rekening met elkaar houden. Probeer afvalcontainers ’s middags zo snel mogelijk van de stoep te halen, plaats geen reclameborden midden op de stoep, snoei een overhangende struik of boom, zet je fiets zo neer dat andere mensen daar geen last van hebben, parkeer een werkbus of auto niet op de stoep, laat geen glas op de grond liggen bij de glasbakken en zet het grofvuil niet midden op de stoep. Natuurlijk zijn er ook obstakels die we niet zelf kunnen oplossen en die moeten we melden. Bijvoorbeeld: slecht liggende stoeptegels, verkeersborden op een vervelende plek, wortelgroei van bomen, slecht wegdek of wateroverlast. Dit kan gemeld worden via de website van gemeente Wormerland of neem contact op met WelzijnWonenPlus.

Platform voor mensen met een beperking bestaat uit een groep vrijwilligers van WelzijnWonenPlus die zich inzetten voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes en wegen in Wormerland. Het doel van het Platform is dat iedere inwoner van de gemeente gebruik kan maken van alle open- bare ruimten en wegen en hierdoor blijvend deel kunnen uitmaken van de samenleving. Dit wordt bereikt door regelmatige controle van de openbare ruimten en voorzieningen op; bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Hier vindt u ons: WelzijnWonenPlus
Faunastraat 68 (in de Omslag t/o de Vomar) 1531 WH Wormer
075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30-12.00 uur)
[email protected]
www.welzijnwonenplus.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug