Welzijn Wonen Plus: o.a. Mantelzorgcompliment, Tafeltje Dekje en Esmeralda!

Mantelzorgcompliment 2022

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand in de gemeente Wormerland? Dan kunt u van 1 april 2022 tot 1 september 2022 het mantelzorgcompliment voor 2022 aanvragen. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor mantelzorgers, in de vorm van een geldbedrag.

Mantelzorgcompliment
U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt en dit niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger. U mag zelf weten waar u dit bedrag aan besteedt.

Aanvraag indienen
U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tussen 1april en 1 september 2022. Dit kan op www.welzijnwonenplus.nl/wormerland. Heeft u geen internet, dan staan de vrijwilligers van WelzijnWonenPlus in De Omslag voor u klaar. Zij helpen u met het invullen van het formulier. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de zorgvrager woont. De mantelzorgconsulent ontvangt alle aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag klopt. Aan het eind van het jaar 2022 ontvangt u van de gemeente uw mantelzorgcompliment.

Meer informatie

Voor vragen of hulp bij het invullen van het formulier kunt u terecht bij WelzijnWonenPlus Wormerland, Faunastraat 68 in Wormer. U kunt ook bellen met 075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30-12.00 uur).

Tafeltje Dekje, vers uit eigen keuken!

Soms kost koken te veel inspanning of is het doen van dagelijkse boodschappen te zwaar. Dan kunt gebruik maken van de mogelijkheid om dagelijks een 3-gangen menu (vers bereid in de keuken van Torenerf) aan huis te laten bezorgen. U kunt kiezen tussen twee varianten, met dieetwensen en vegetariërs wordt uiteraard rekening gehouden.
Deze warme maaltijdservice kan ook tijdelijk worden ingezet, bijvoorbeeld bij ziekte of tijdens de herstelperiode na een operatie.

Vrijwilligers van WelzijnWonenPlus brengen van maandag t/m vrijdag de maaltijd tussen 11.30 en 12.30 uur bij u thuis.

Kosten
U betaalt € 8,30 voor een 3-gangenmenu. U kunt aangeven hoeveel dagen u gebruik wil maken van deze service.

Aanmelden
Heeft u interesse of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de receptie van Torenerf (Prins van Oranjestraat 1 in Wormer), 06 117 43 159 of mailen naar tafeltjedekje@zorgcirkel.com.

Vertrek consulent Esmeralda Deuzeman

Per 1 april gaat een van onze consulenten, Esmeralda Deuzeman, WelzijnWonenPlus verlaten. Zij gaat werken bij een mantelzorgorganisatie in Amsterdam als coördinator respijtzorg.

Esmeralda: “Na 6 jaar met veel plezier bij WelzijnWonenPlus te hebben gewerkt, ga ik per 1 april starten met een nieuwe uitdaging. Ik heb zin in deze nieuwe baan, maar zal mijn collega’s, de vrijwilligers, abonnees, mantelzorgers en wijkbusleden erg gaan missen. Ook de samenwerking met andere organisaties in Wormerland was altijd heel prettig en we hebben met elkaar mooie dingen kunnen doen. Ook het schrijven voor de Aktief zal ik gaan missen. Maar de redactie heeft me beloofd dat ik best nog wel wat mag aanleveren, haha!

Vanaf deze plek wil ik graag iedereen bedanken voor het vertrouwen, fijne samenwerkingen, openheid en mooie verhalen. Dankzij jullie heb ik een mooie tijd gehad als consulent bij WelzijnWonenPlus. Ik kan iedereen deze baan in deze fijne gemeente aanraden! Neem vooral ’s een kijkje op www.welzijnwonenplus.nl/organisatie als je interesse hebt.”

Informatie

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Hier vindt u ons:

WelzijnWonenPlus
Faunastraat 68 (in de Omslag t/o de Vomar)
1531 WH Wormer
075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30-12.00 uur)
wormerland@welzijnwonenplus.nl
www.welzijnwonenplus.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?