Welzijn Wonen Plus: o.a. hulp voor mantelzorgers, Bakkie in de wijk

(Extra) huishoudelijke hulp voor mantelzorgers

Ook in 2022 is het voor mantelzorgers en mantelzorgontvangers weer mogelijk om tegen een laag tarief (extra) huishoudelijke ondersteuning te krijgen met de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Deze regeling is bedoeld voor mantel- zorgers of mantelzorgontvangers die in Wormerland wonen. Ook inwoners die al huishoudelijke ondersteuning krijgen vanuit de Wmo kunnen gebruik maken van deze regeling.

Wat zijn de kosten?
U betaalt zelf een bijdrage van € 5,50 per uur. De regeling kost € 29,99 per uur. Gemeente Wormerland betaalt het verschil.

Wat kunt u verwachten?
In overleg met de zorgaanbieder bepaalt u welke huishoudelijke werkzaamheden worden uitgevoerd. U kunt denken aan extra schoon- maakwerkzaamheden zoals het wassen van gordijnen, opruimen en schoonmaken van (keuken)kasten, opruimen van een (zolder)kamer die weinig gebruikt wordt, wassen of strijken van kleding en het doen van een boodschap.

Wilt u in aanmerking komen voor de HHT-regeling?
Bent u mantelzorger of mantelzorgontvanger? Dan kunt u contact opnemen met de mantelzorgconsulent van WelzijnWonenPlus (075-6419668 ma t/m vr 09.30-12.00 uur)
Bent u geen mantelzorger of mantelzorgontvanger, maar heeft u wel een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo? Neemt u dan contact op met de afdeling Wmo van gemeente Wormerland (075-6512100, keuze 1 ma t/m vr 08.30-11.30 uur).

Bakkie in de wijk

In december zijn we al een paar keer de wijk in gegaan met thermoskannen warme chocolademelk, slagroom en koekjes, om mensen op een lekker bakkie te trakteren en even bij te praten. Dit was een groot succes. Daarom gaan we dit de komende weken weer oppakken. Als het weer het toelaat doen we dit in de buiten- lucht en anders zoeken we een geschikte plek binnen of overdekt.

Houd uw brievenbus in de gaten voor deze flyer, dan weet u wanneer we bij u in de buurt zijn! Vindt u het leuk als we ook bij u in de buurt een bakkie komen brengen, laat het ons even weten.

Preventieve huisbezoeken

Al enkele jaren verzorgt WelzijnWonenPlus de preventieve huisbezoeken in Wormerland bij inwoners vanaf 70. jaar Dit doen we in opdracht van de gemeente. Maar wat is een preventief huisbezoek nu eigenlijk?

Bij een preventief of informerend huisbezoek maakt een van onze vrijwilligers een afspraak met u om, aan de hand van een vragenlijst, met u te praten over wat er bij u leeft op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën, ruimtelijke ordening en vervoer. Dit doen we om te weten te komen wat inwoners van 70+ nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig en prettig te blijven wonen. Ook willen we meer inzicht krijgen in uw wensen en behoeften op het gebied van bovengenoemde onderwerpen. De vrijwilliger kan u tijdens dit gesprek ook informeren over de verschillende voorzieningen binnen de gemeente Wormerland.

Middels een brief wordt u benaderd met de vraag of u een preventief huisbezoek wilt ontvangen. Via het bijgesloten antwoord- formulier en een gefrankeerde envelop kunt u op simpele wijze uw antwoord aan ons laten weten. Mocht u vragen hebben over de preventieve huisbezoeken, kunt u ons bellen of even langskomen in De Omslag aan de Faunastraat (ma t/m 09.00-12.00 uur).

Informatie

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Hier vindt u ons:

WelzijnWonenPlus
Faunastraat 68 (in de Omslag t/o de Vomar)
1531 WH Wormer
075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30-12.00 uur)
wormerland@welzijnwonenplus.nl
www.welzijnwonenplus.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?