‘Wat doe jij bij de Poelboerderij?’

In en om bezoekerscentrum De Poelboerderij is ontzettend veel te doen en te beleven. Varen, spelen, banjeren, sporten, ontdekken en relaxen. Gezellig binnen in de stolp, maar vooral ook buiten in de vrije natuur. We vragen bezoekers: ‘Wat doe jij bij de Poelboerderij?’

Bullie en zijn baasjes wonen op Wezenland en maken elke week wel een keer het rondje langs het Zwet en de Poel naar De Poelboerderij.

Bullie kijkt zijn ogen uit naar de spelende kinderen en de vele ouders die op deze warme dag rond de kinderspeelplaats heen en weer lopen, lachen en schreeuwen, of uitrusten met een kop koffie of een ijsje. Ook zijn bazin loopt heen en weer. Ze is zeker in het winkeltje wezen kijken.

Zijn baas zit op de stenen trap en houdt zijn riem goed vast. Bullie is helemaal niet van plan weg te lopen, want hij is best moe en zo dadelijk moet hij weer terug lopen. Hij houdt zijn bal goed tussen de tanden, zodat hij er niet achteraan hoeft te lopen.

Zijn oren gaan omhoog, als zijn baas zijn spullen bij elkaar pakt. ‘Het wordt tijd om terug te gaan’, hoort hij hem tegen de bazin zeggen. Bullie zet zich schrap en laat niet zien dat hij liever nog even zou blijven. Want hier is het goed, er staat altijd een bak water voor hem klaar.

Hij kijkt de man die de foto maakt verbaasd aan. Wat moet die hier nu weer van hem. Dan stapt hij de trap af op weg naar huis. Tot de volgende keer denkt hij tevreden.

TEKST EN BEELD: FRED SANDERS, VRIJWILLIGER POELBOERDERIJ

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?