‘Wat doe jij bij de Poelboerderij?’

In en om bezoekerscentrum De Poelboerderij is ontzettend veel te doen en te beleven. Varen, • spelen, banjeren, sporten, ontdekken en relaxen. Gezellig binnen in de stolp, maar vooral ook buiten in de vrije natuur. We vragen bezoekers:

Een hele groep dames is bij de Poelboerderij op het terras in de zon neergestreken. Ze zijn opgewonden want ze gaan varen, met z’n
allen het Wormerveld in. De vrouw met het gestreepte truitje moet ik hebben, zeggen ze. Die heeft dit georganiseerd. Want ze zijn op pad met KLUP een netwerk van 65-plussers in Nederland. Ik spreek een vrouw uit Voorschoten, ze zit te stalen zo heerlijk vindt ze het om samen te KLUPPEN. Er melden zich ook een paar mannen, langzamer- hand is de groep compleet. De schipper en de gids van de Poelboerderij staan klaar en hebben er zin in. Ook voor hen is het een feest om met dit zomerweer te gaan varen in het veld. Ze krijgen een enthousiaste groep jonge ouderen mee. De gids zal het moeilijk hebben om zijn verhaal te doen, zo gezellig zit iedereen met elkaar te praten. Maar de koffie met koek is op en de boot ligt klaar, we maken een foto en ze zwaaien me uit. ‘Het stukje wel op de mail zetten hoor’, zegt de vrouw met het gestreepte truitje.

TEKST EN BEELD: FRED SANDERS, VRIJWILLIGER POELBOERDERIJ

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?