Column van Mascha: Warm in de winter

Echt koud was het nog niet. Eind januari en begin februari kreeg ik het persoonlijk zelfs heel erg warm. Dat kwam door alle ontzettend betrokken en lieve reacties naar aanleiding van de Aktief van vorige maand. Hartelijk dank daarvoor! Met deze editie wil ik samen met het team en alle mee-makers die standaard natuurlijk nogmaals waarmaken, of misschien zelfs overtreffen. Of dat gelukt is? Het oordeel is aan jou.

Getipt door Wormerlanders uit alle gelederen, ben ik nu toegerust met een lijst van inwoners met een verhaal waarover je eens in Aktief zult lezen. De opsomming van de bonte verzameling bijzondere mensen die in Wormerland leven, of werken, is lang.

Paradijsvogels, druk fladderende ijsvogeltjes, gezellige huismussen en hier en daar een vreemde vogel. We hebben ze hier allemaal.

De afgelopen weken mocht ik enkele van hen interviewen. Ondanks dat het telefonisch was, kon ik dichtbij komen. Ik bedoel dat ik fijne en open gesprekken had, waarin ik vrij was om te vragen wat ik wilde.

Zo sprak ik met theaterduo Potitco, bestaande uit Marieloes Koopman en Wim Dam, die (onder normale omstandigheden) de liefde voor cultuur voelen en meegeven aan de kleine en grote leden van hun publiek. Ik leerde van de jonge fotograaf Alisa Visser dat je met proefondervindelijk leren buitengewoon ver kunt komen. Ook was ik zwaar onder de indruk van de focus en gedrevenheid van kanosprinter Milan Dekker.

O ja, in mijn vorige column schreef ik dat ik me afvroeg hoe snel, onze columnist van over de brug Guus Bauer, voor onze charmes zou vallen. Het antwoord vind je op bladzijde veertien.

Veel leesplezier met dit en meer!

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug