Waarom gebruik maken van Wijkbus Wormerland? Waarom niet!

• Vervoer van deur tot deur in de regio Wormerland, Zaanstad en Purmerend • Op de tijd die u met ons afspreekt
• Tegen lage tarieven
• Met verlaagde instap en plaats voor rollators
• Rolstoel? Geen probleem, wij hebben een rolstoellift in onze bussen
• Vriendelijke en kundige vrijwilligers die u graag naar de plaats van bestemming brengen

Dus…

Wilt u een keer winkelen in Zaandam of Purmerend? Wijkbus Wormerland brengt en haalt u op de afgesproken tijden.
Heeft u een afspraak in het ziekenhuis, of bij de fysiotherapeut? Wilt u naar de kapper, pedicure, of heeft u een andere afspraak? De vrijwillige chauffeurs van Wijkbus Wormerland zorgen ervoor dat u op tijd bent.

Wilt u boodschappen doen of naar de markt in Wormer of Wormerveer? Ook geen probleem! Wist u trouwens dat wij iedere maandag een boodschappendienst hebben, waarbij er vrijwilligers aanwezig zijn om u te helpen met het pakken van artikelen, uw karretje duwen en helpen om het allemaal op de band te zetten?
Daarom Wijkbus Wormerland!

Vrijwilligers gevraagd voor diverse functies

Vind jij het leuk om voor een ander iets te betekenen of klaar te staan? Dan is een van de onderstaande vrijwilligersfuncties misschien iets voor jou!

Vrijwilliger vervangende mantelzorg
Een mantelzorger staat dag en nacht klaar voor zijn naaste en heeft vaak weinig tijd meer voor zichzelf of om even op te laden. Als vrijwilliger vervangende mantelzorg geef je de mantelzorger even een adempauze en de zorgvrager een gezellig moment.

Wat houdt het in?
De vrijwilliger is er door er gewoon te zijn, zoals de mantelzorger er normaliter is, of samen te wandelen, de krant te lezen, herinneringen aan vroeger op te halen, een spelletje te doen, of gewoon een praatje te maken over onderwerpen die jullie samen leuk vinden.

Wat vragen wij van je?
Ongeveer een dagdeel per week om de mantelzorger te ontlasten. Deelname aan overleggen en eventueel trainingen.

Bezorger Tafeltje Dekje
In deze Aktief staat een interview met Mies en Wim Luttikhuizen, Tafeltje Dekje vrijwilligers van het eerste uur. Ben jij na het lezen hiervan ook enthousiast geworden? Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken, dus wees welkom!

Wat houdt het in?
Je brengt met eigen auto (of als bijrijder zodra dit ‘corona technisch’ weer mogelijk is) de maal­ tijden rond tussen 11.30 en 13.00 uur binnen een bepaalde route in de gemeente Wormerland (de route is uiteraard in overleg). Per kwartaal kun je aangeven wanneer je wel en niet inzetbaar bent. Je mag zelf kiezen of dit 1 á 2 keer per week is, 5 dagen achtereen, iedere 6 weken, of alles daar tussenin. Wij zijn heel flexibel (en allang blij dat je dit wilt doen). Het is vrijwilligerswerk, maar voor het gebruik van een eigen auto geven wij een onkostenvergoeding.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten?
Hier vindt u ons:
WelzijnWonenPlus
Faunastraat 68 (in de Omslag t/o de Vomar) 1531 WH Wormer
075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30­12.00 uur)
[email protected]
www.welzijnwonenplus.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?