Wmo: De mens centraal – Samen leven

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning, zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen, kunnen blijven meedoen in de maatschappij en zelf de regie houden over hun leven. Ook als ze een (tijdelijke) beperking hebben. Soms is daar hulp van professionele mensen of middelen voor nodig. We praten je in ‘Samen levenbij over onderwerpen die bij de Wmo horen. Deze keer: huishoudelijke ondersteuning.

De heer Slagter (85) uit Wormer belt met de gemeente. Hij vertelt dat hij een maand geleden is gevallen. Voor zijn woning is hij gestruikeld over een losse stoeptegel. Bij de val heeft hij zijn bovenbeen gebroken. Het gaat om een gecompliceerde breuk. Meneer is opgenomen in een revalidatiecentrum en mag over 8 weken naar huis. Hij mag dan nog niet op zijn been staan. Zware huishoudelijke taken zoals stofzuigen en de badkamer schoonmaken gaan daardoor voorlopig nog niet zelf lukken. Zijn dochter gaat straks de boodschappen doen. De heer Slagter is mooi op tijd met zijn melding bij de gemeente. Een Wmo-consulent neemt binnenkort contact met hem op om te onderzoeken of hij in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • De heer Slagter heeft via telefoonnummer 075-6512100 een melding gedaan. Dit kan ook via de website wormerland.nl.
  • De Wmo-consulent neemt binnen 8 weken contact op met de heer Slagter om een afspraak te maken voor een keukentafelgesprek. Dit gesprek kan ook telefonisch.

Wmo-consulent bereiken
De Wmo-consulenten zijn iedere werkdag van 08.30 – 11.30 uur bereikbaar via: 075 651 2100 (optie 1 in het keuzemenu). Mailen kan ook: antwoord@over-gemeenten.nl. Geef bij het onderwerp aan: Wmo-vraag. In de mail geef je aan voor welk probleem je een oplossing zoekt.

De heer Slagter is een fictief persoon.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?