Twee knuffelkonten

Wij zijn Mila en Rexie twee knuffelcavia’s. Wij wonen in de knuffelgroep samen met drie andere cavia’s en een heleboel konijnen. Mila is twee kleuren bruin met wit en Rexie is créme met wit. Wij zijn dikke maatjes en zoeken elkaar steeds op. Vaak zitten we dan in de hooiruif, het liefste wanneer het hooi net vers is.

Wij missen de kinderen heel erg, door een soort griep mogen ze niet met ons knuffelen. We begrijpen het niet zo goed, want wij zijn kerngezond. Maar gelukkig is Leonie onze vaste verzorgster er heel erg vaak. En ook andere verzorgers, maar Leonie weet dat we heel erg van knuffelen houden.  Dat doet ze ook regelmatig met ons, door stil te blijven zitten laten we weten dat we het heerlijk vinden.

In de groep hebben we veel huisjes staan, dat is fijn want wij verstoppen ons graag. Ik, Mila, hou er niet van wanneer er anderen in mijn huisje willen, dan jaag ik ze weg door hard te piepen en te grommen. De meeste begrijpen dit wel en blijven dan uit mijn buurt. Wanneer Rex binnen wandelt dan vind ik het goed, want dat is zo een lieverd. Rex is gelukkig ook een knuffel­ kont, alleen niet te lang. Wanneer zij het genoeg vindt bijt zij even zachtjes. Kinderen schrikken daar soms van, maar zij waar­ schuwt eigenlijk alleen maar even. Ik weet het inmiddels, en stop vaak net op tijd.

Nou wij hopen dat dat griepgedoe snel over is, dan mogen we ook weer lekker met kinderen knuffelen. Hier zijn dan speciale tijden voor, dan komen ze met kleine groepjes in onze box. Wij mogen dan bij ze op schoot zitten en dan gaan ze ons fijn aaien. We kunnen bijna niet wachten tot het weer zover is.

Dikke knuffel vanuit Kinderboerderij ’t Weidje,

Mila en Rexie

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?