Trouwen bij de Poelboerderij

Als Ed ten Hoonte (74 jaar jong) uit Wormer nog niet getrouwd was, dan trouwde hij in de tuin van de Poelboerderij. Door hem en andere vrijwilligers van de Poelboerderij is het namelijk nu mogelijk om daar te trouwen. In de tuin is een mooie plek voor de ceremonie gecreëerd, rondom de grasmat zijn de meest vrolijke bloemen geplant, er is een toegangspoort onder een ware pergola gebouwd en bij het schuurtje is een plek voor muzikanten gemaakt.

De sporadische keer dat het bij de boerderij regent kan er binnen getrouwd worden, maar het mooiste is natuurlijk de uitnodigende plek in de tuin. De banken uit de filmzaal gaan ervoor naar buiten en achter de katheder kan de trouwambtenaar plaatsnemen. Samen met het bruidspaar spreekt Ed het programma door.

‘De Poelboerderij is er niet voor even trouwen en weer weg, we maken er een leerzame dag van’, zegt Ed. ‘Ontvangst met koffie, een vaartocht door het veld in de middag en heerlijk dineren, BBQ of vegetarisch, hoort daarbij. Zo brengen we de liefde van het bruidspaar en onze liefde voor de natuur en het Wormer- veld bij elkaar.’ Ed glundert erbij. ‘Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is deze oase van rust voor het trouwen tot stand gekomen.’

Spelenderwijs leren over natuur

Jaren heeft hij in Amsterdam gewoond en gewerkt, maar ook hier in Wormer kan hij zijn creativiteit en energie bij de Poelboerderij nuttig besteden. Want Ed is ook gids op de boten. Graag vertelt hij over het ontstaan van het veld en hoe belangrijk het is voor de vogels, maar ook welke klimaatproblemen er binnen het veenweidegebied zijn.

We brengen de liefde van het bruidspaar en onze liefde voor de natuur en het Wormerveld bij elkaar

‘De Poelboerderij is er als eerste voor de natuureducatie’, zegt hij. ‘Het is mooi hoe in de Hooikap een educatief laboratorium voor scholieren is gebouwd. Tegen de zomer als de nieuwe aquaria er staan kunnen bezoekers de vissen en bodemkruipers van hier in het veld bekijken. Zo leer je hier spelenderwijs van de natuur.’

Win-win

‘Een bezoek aan de Poelboerderij is een grote verkenning. Zo is het huwelijk ook, en dat hebben we nu bij elkaar gebracht.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen’, zegt Ed, ‘trouwen kan hier elke dag, wij zijn er klaar voor. Een huwelijk bij de Poelboerderij is daarbij ook heel geschikt voor stellen die deze feestelijke dag een beetje betaalbaar willen houden, en je steunt ons werk’, dat is mooi vindt Ed. ‘Het echtpaar en hun gasten kunnen natuurlijk ook nog donateur worden, iedereen kan dat, zeker in deze tijd kan de Poelboerderij dat goed gebruiken.’ Kijk op de website www.poelboerderij.nl is zijn boodschap, en maak een afspraak.

TEKST EN BEELD: FRED SANDERS

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Eten uit de berm

vrijdag 18 juni 2021|