‘Trots op wat we hebben neergezet’

‘Energie, ja dat verwoordt wat ik krijg op de kinderboerderij’, vertelt vrijwilliger van ’t Weidje Sjaak Mes. ‘Energie krijg ik bij alles wat ik daar doe en beleef, en dat is veel want het is erg afwisselend. Dat maakt het ook zo leuk. De ene keer ben ik met de verzorging van de dieren bezig, de andere keer in het groenonderhoud, maar ook het klussen is heel dankbaar werk.’

‘Van de winter hebben Dick en ik samen een prachtige stal neergezet voor de schapen en geiten,’ vervolgt hij. ‘We hebben hem gedeeltelijk gemaakt van verzamelde spullen, en natuurlijk moesten we ook wat materialen aanschaffen. Maar de kosten bleven beperkt, dat is wel altijd een uitdaging om met zo weinig mogelijk geld iets moois te maken. Leuk ook als bezoekers vertellen hoe mooi ze het vinden. We zijn dan wel trots op wat we hebben neergezet.

Konijnenheuvel

Op dit moment zijn we nog bezig met de aanleg van een konijnenheuvel, het gras moet nog even stevig worden dan kunnen we een gedeelte bestraten waar hokken op komen. Ik kan niet wachten op het moment wanneer de konijnen er gebruik van gaan maken. Het ziet er nu al heel erg leuk uit. Wanneer ik langs het oude pauwenhok loop beginnen mijn handen al te jeuken, om ook hier weer een nieuw hok neer te zetten. We moeten helaas nog wachten, we hebben wel al wat spullen verzameld maar er is nog niet voldoende geld om het complete hok neer te kunnen zetten. Dus nog even geduld.

Teamwerk

Wat ik ook super vind is het team waarin we werken, we hebben het heel gezellig met elkaar en iedereen wordt gewaardeerd en in zijn/haar waarde gelaten. Het is een gemotiveerd team in de leeftijden variërend van 9 tot 75 jaar. Ik had nooit gedacht dat die jongelui zo enthousiast mee konden helpen, heel leuk om te zien. Waardering voel je ook bij de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue en het kerstpakket, super toch. Lijkt het je leuk om mee te helpen, er is hier altijd wat te doen. Wat ook leuk is, is dat er altijd reuring om je heen is, dat is wat ik nodig heb. Doordat ik niet meer terug kan in het gewone arbeid ben ik enorm blij met het werk wat ik hier mag doen. Ik ga er elke keer met veel plezier naar toe.’

TEKST EN BEELD: TANJA KEE

 

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?