Tandenpoetsen bij uw huisdier

Als uw hond u vrolijk komt begroeten, houdt u bij voorbaat al de adem in? Als de kat, die lui op uw borst ligt, gaapt, gaat u bijna van uw stokje? Misschien denkt u dat het gewoon is als de adem van uw huisdier onprettig ruikt, maar net als bruine aanslag op de tanden is het meestal een teken van gebitsproblemen. Veel dieren die dat overkomt zijn nog relatief jong.

Als er niet op tijd wordt behandeld, kan de kaak worden aangetast en ontstaan er andere klachten, zoals verminderde eetlust, het laten staan van hardvoer, afstandelijk gedrag, of vermoeidheid. Zowel bij jonge als bij oude dieren is het dus van belang op tijd in te grijpen. Hiermee kunnen pijnklachten worden voorkomen en behandelkosten worden bespaard. De behandeling duurt dan ook vaak minder lang waarmee het narcoserisico verkleint.

Smakelijke dierentandpasta

Tandenpoetsen helpt gebitsproblemen voorkomen. Net als bij mensen gaat het de vorming van tandplak tegen. Maar gebruik geen tandpasta voor mensen, het fluoride dat erin zit is namelijk schadelijk voor uw dier! Gebruik tandpasta speciaal voor dieren. Met een lekker smaakje. Dat maakt het poetsen ook leuker en makkelijker.

Jaar van het Gebit

Bij Dierenartspraktijk Wormer besteden we het hele jaar aandacht aan het gebit. Vanwege corona willen we nu geen extra bezoek aan onze praktijk promoten. Daarom gaan we ons in februari, tijdens de jaarlijkse Maand van het Gebit, inzetten om hierover informatie, filmpjes en tips te verstrekken via Facebook en onze nieuwsbrief. We zien u graag op deze kanalen, volg ons vandaag nog!

Denkt u na het lezen van bovenstaande dat een controle van uw huisdier noodzakelijk is, wacht dan niet en kom op tijd voordat de problemen erger worden! Dan mag uw hond gewoon weer lekker bij u op schoot blijven liggen en de kat er het liefst nog bovenop!

Marinda van Ekris, dierenarts Dierenartspraktijk Wormer

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug