Zwembad Het Zwet klaar voor zwemlessen en banenzwemmen

Dinsdag 27 april opent Zwembad Het Zwet in Wormer weer haar deuren. Velen hebben ernaar uitgekeken om weer een duik te kunnen doen in het buitenwater van het zwembad. De medewerkers van Zwembad Het Zwet hebben de afgelopen weken hard gewerkt; schoonmaken, baden vullen, op temperatuur krijgen van het water, onderhoud aan techniek… zodat ze de bezoekers kunnen ontvangen en ieder weer een duik kan nemen. Voorlopig gaat het zwembad alleen open voor banen zwemmen en voor zwemlessen (A, B en C lessen) voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Wethouder kees van Waaijen: “Ik ben echt zo blij dat we deze geplande opening gewoon door kunnen laten gaan. ‘Gewoon’ is in dit geval nog wel met de nodige veiligheidsmaatregelen maar het is een stap vooruit. Heel fijn voor de ondernemer, medewerkers en zwemliefhebbers. Ik wens iedereen een heel mooi zwemseizoen. Zwemmen helpt ook mee voor onze gezondheid, in het zwembad kan ieder op een veilige manier bewegen. Ik ga zelf ook snel reserveren.”

Twee stappen

De inzet is om het zwembad in twee stappen open te stellen. Bij de eerste stap is er alleen banenzwemmen en het volgen van zwemlessen A, B en C mogelijk. Kijk op de website van het zwembad voor de actuele voorverkoop dagen en tijden.

Op Koningsdag dinsdag 27 april, vanaf 09.00 uur tot 12.00 kan er banen gezwommen worden. Je dient via de website te reserveren (dit geldt ook voor abonnementhouders banen zwemmen). En zodra de coronamaatregelen het toestaan volgt stap twee, de openstelling voor recreatief zwemmen, dit zal ook beperkt zijn. Het reserveren zal hiervoor een verplichting zijn. Voor informatie omtrent recreatief zwemmen: houd de website www.zwembadhetzwet.nl in de gaten.

De belangrijkste maatregelen voor nu:

  • De maatregel ‘Vermijd drukte’ is nog steeds van kracht, er is een maximum aan zwemmers.
  • Er wordt gestart met banenzwemmen en zwemlessen A, B en C, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
  • Tijdens het banenzwemmen geldt, maximaal 7 zwemmers per baan.
  • Banenzwemmen voor abonnementhouders van 07.00-10.00 uur en van 17.30-19.30 en het weekend
  • Banenzwemmen voor niet abonnementhouders van op ma t/m vrij van 07.00-10.00 en van 17.30 – 19.30 uur (mits beschikbaar) en in het weekend 10.00 – 12.00 uur. Hier dient ook via de website voor gereserveerd en betaald te worden.

Meer en actuele informatie is te vinden op www.zwembadhetzwet.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug