Schoolkorfbal mag eindelijk weer

Na 2 jaar zonder schoolkorfbal mocht het in mei dan eindelijk weer. Verspreid over 4 dagen bestormden heel veel enthousiaste kinderen onze sporthal (voor de groepen 3 en 4) en sportvelden (voor de groepen 5 t/m 8) om de eer van hun school te verdedigen bij het korfballen!

In totaal deden 4 scholen uit Wormer mee: Wormerwieken, De Eendragt, De Eigen Wijs en Weremere. En het was weer een feest als nooit tevoren. Fanatieke kinderen, zo mogelijk een nog fanatieker publiek en ouders die tot coach benoemd waren en die alles in goede banen probeerden te leiden. Ook waren er heel veel vrijwilligers van GroenGeel aanwezig, zoals de scheidsrechters en de mensen achter de bar. Zonder hen was dit toernooi niet mogelijk geweest. 

Er werd vol energie gespeeld. Want al was het plezier natuurlijk het belangrijkste, uiteindelijk gingen de meeste teams natuurlijk wel voor de winst! En die winst was veelvuldig te vieren. Natuurlijk met medailles voor elke speler en een beker voor de winnaar van elke poule. Bovendien was er in elke poule een flitsende bal te winnen voor het team dat de meeste strafworppunten scoorde.

De teams van groep 3 streden in drie poules met elkaar. In alle poules bleek Weremere het sterkste team te hebben. Zij wonnen ook de 3 strafworpballen. Bij groep 4 werden de prijzen meer verdeeld. De Eendragt won in beide poules, maar de strafworpballen gingen naar Wormerwieken en Weremere. Ook groep 5 kende verschillende winnaars. Weremere en De Eendragt wonnen de poules en de strafworpballen gingen naar Wormerwieken en De Eendragt. In de twee poules van groep 6 was in de ene de Weremere en de andere De Eendragt het sterkst. En deze scholen gingen er ook met de strafworpballen vandoor. Groep 7 had één poule en die werd gewonnen door Weremere. De strafworpbal ging naar De Eendragt. Bij groep 8 wonnen WormerWieken en De Eendragt allebei een poule. Bij de strafworpen was WormerWieken heer en meester en nam beide ballen mee terug naar school.

Natuurlijk hoopt de organisatie dat veel kinderen het zo leuk en gezellig hebben gevonden, dat ze graag komen korfballen bij GroenGeel. Mocht uw kind of uzelf na het zien van de foto’s enthousiast zijn, kom dan een keer mee trainen.

Kijk op onze site, https://www.kvgroen-geel.nl/home-2/lid-worden/ en kom gezellig een keer langs op het Trickelsoord!

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?