Ratjetoe

• Kolf is een laagdrempelige sport die je vrij snel kunt leren en op een redelijk niveau kunt spelen, waarbij gezelligheid, saamhorigheid en sport samenkomen. Kolf vereist voornamelijk concentratie en beperkt fysiek vermogen, aantrekkelijk voor mannen en vrouwen. Andere sporten die vergelijkbare vaardigheden vereisen zijn biljart, darts, jeu de boules en koersbal. De Kolfsport kun je ook op hoge leeftijd beoefenen, maar is bepaald geen sport voor alleen maar ouderen. Nieuwsgierig? Kom eens langs op dinsdagavond om 19.30 uur in het Mooriaanshoofd Dorpsstraat 417 in Wormer.

• Pak de fiets voor de atelierroute. Tengel, het platform van Zaanse beeldende kunstenaars, organiseert dit voorjaar weer de bekende atelierroute. In de hele Zaanstreek openen allerlei kunstenaars hun werkruimtes voor het publiek. De route voor Zaanstreek-Noord is op 2 en 3 april, tussen 12.00 en 17.00 uur. Het thema dit jaar is ‘verbinding’. Bezoekers ontvangen tijdens een atelierbezoek een kraal om een ketting te rijgen. De drie deelnemers met de langste ketting ontvangen een tegoedbon. Voor meer informatie, de route en deelnemende kunstenaars, zie: www.tengel.nl

• De Hersenstichting bedankt alle gulle gevers en vrijwilligers! Van 31 januari tot en met 5 februari 2022 collecteerde de Hersenstichting voor meer hersenonderzoek. Samen hebben we € 7.940,27 ingezameld. Een geweldig bedrag. We zijn erg trots op al onze vrijwilligers en gulle gevers in Wormerland en bedanken hen ook namens de 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening en hun naasten.

• De Poelboerderij heeft 290 nieuwe ‘vrienden’! Met de extra inkomsten kan de informatie en educatie over de mooie natuur van Wormerveld nog actiever en eigentijdser worden aangeboden, aan bezoekers en klassen vol belangstellende scholieren. Wil je De Poelboerderij ook steunen door voor € 15,- per jaar ‘vriend van De Poelboerderij’ te worden? Dat kan via www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl/vriend-worden/ of in het bezoekerscentrum zelf.

• Wil je blij worden en inspiratie krijgen? Gezellige mensen ontmoeten en je talenten ontdekken? Kom dan tekenen en schilderen in het atelier van Joke Konijn in de Schaalsmeerpolder. Regulier op maandag en vrijdag of via de zomeracademie. Geef je op voor een cursus via jpm.konijn@gmail.com of kijk voor meer informatie op: www.jokekonijn.nl

• Gaat u op vakantie en kan uw huisdier niet mee? Dan willen wij van kinderboerderij ’t Weidje graag voor hem of haar zorgen. Wij verzekeren u dat uw huisdier in goede handen is. Wij vangen konijnen en diverse soorten knaagdieren op. Vogels weer wanneer de dreiging van vogelgriep over is. Loop voor meer informatie gerust even binnen op Spatterstraat 105a Wormer, of kijk op www.hetweidje.nl Ook voor info over de wekelijkse knuffeluurtjes, ponyritjes en knutselmiddagen!

• De Historische Vereniging Wormerveer, de Stichting Historisch Wormer en de Stichting Historisch Oostknollendam organiseren op 9 april 2022 om 10.00 uur en om 14.00 uur twee filmvoorstellingen in De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer. Op het programma staan onder andere een film over de geschiedenis van de Zaanbrug, een film over winkels in Wormerveer en een film over de man die de Zaanstreek vormde. Kaarten ad. € 5,- worden door de Historische Vereniging Wormerveer op dinsdag 29 maart verkocht tijdens de openingstijden tussen 13.30 uur en 16.00 uur in hun clubhuis: Steijnstraat, rechts naast nr. 2, de achteringang van Zaanweg 124.

Heb je ook een bijdrage voor Ratjetoe? Mail je korte berichtje aan redactie@aktiefwormerland.nl Bij voldoende plaats wordt het gratis gepubliceerd.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?