Ratjetoe

  • Nog 35 extra donateur-vrienden voor de Poelboerderij en de teller staat op 350. Help je mee deze tussenstand te bereiken? Een ‘vriend’ ondersteunt met €15,- per jaar de natuurvoorlichting, natuureducatie en het veldwerk door ongeveer 150 vrijwilligers. Als vriend betaal je voor vaarexcursies en speciale kinderevenementen gereduceerde prijzen. Ook krijg je het Poelnieuws en het excursieoverzicht in je inbox. Vriend worden kan via www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl/vriend-worden/ of in het bezoekerscentrum zelf.
  • Met spoed gevraagd: voorzitter en penningmeester bij gymnastiekvereniging Fortuna te Jisp. De club bestaat sinds 1 februari 1949 en het zou jammer zijn als de vereniging nu opgeheven moet worden. Momenteel 43 leden. Weinig werk. Neem voor meer informatie contact op met Lucia Floris o6-23740360 / email: famfloris-konijn@hotmail.com of Marlies Meijer 075-6421052 / email: groetenuitjisp@quicknet.nl.
  • Mini retreat: Knip de dag op zondag 12 juni 2022. Deze verhelderende retraite is geschikt voor iedereen! Laagdrempelig en met beide voetjes op de grond. Ben jij klaar voor een volgende stap? Gun jezelf deze middagretraite vol positiviteit, inzichten en ontspanning midden in de natuur. Knip en plak jouw eigen visionboard en ontdek dat manifesteren veel makkelijker en leuker is dan jij denkt! Solo en duo tickets – Inclusief materialen, eten & drinken + goodiebag. Meer informatie staat op: eilandjisp.nl.
  • Tuinvereniging Wormer aan de Rigastraat heeft 100 tuinen, van klein (4 m2 in verhoogde bak) tot groot (200 m2). In het voorjaar van 2020 begonnen de leden met het vervangen of aanpassen van een deel van het gezamenlijk groen voor een nog groenere en natuurvriendelijkere omgeving. Er is ook een begin gemaakt met een insectenvriendelijke tuin. De lente is begonnen, dus dit is het moment om te beginnen met tuinieren. Er is voor ieder wat wils om een paar uurtjes per maand mee te helpen, of om er gewoon van te genieten! ( allebei mag natuurlijk ook) Kijk op www.tuinverenigingwormer.nl voor meer informatie en voor tuinen die nog vrij zijn.
  • Jeu de Boules club ‘Nova Boules’ houdt 4 juni a.s. een open middag van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen die een keer kennis wil maken met Jeu de Boules is hartelijk welkom om info te krijgen en een partijtje mee te spelen. 16 perfecte banen nodigen u elke dinsdag- en donderdagavond uit aan het Kerkepad in Wormer, gelegen: Dorpsstraat 214a. Samen met IJsclub Nova Zembla gebruiken wij de mooie sportkantine, waar wij de pauze met een drankje doorbrengen. Heel regelmatig spelen wij onderlinge toernooien maar ook groot opgezette toernooien met clubs uit te regio. Noteer 4 juni in de agenda en we heten je van harte welkom!
  • Het Platform voor mensen met een beperking streeft naar een optimale toegankelijkheid van openbare ruimtes, winkels, voetpaden en andere voorzieningen. Speciaal voor ouderen en mensen met een beperking, bijvoorbeeld minder mobiel door een handicap. Zij moeten zonder belemmeringen net als ieder ander de boodschappen kunnen doen. Het Platform voert hierop controles uit, maar beloont ook winkels en bedrijven die goed toegankelijk zijn met een certificaat en een sticker waarmee dat kenbaar gemaakt kan worden. Als laatste ontvangen door Ursem Optiek. Het bestuur van Het Platform hoopt dat veel ondernemers dit voorbeeld volgen.
  • Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek organiseren op zaterdag 2 juli de Omloop van de Engewormer. Een unieke combinatie van wedstrijd en toertocht in een landelijk decor. Een skeelerevenement voor jongen oud, toer- en wedstrijdrijder. 5,5 kilometer over het asfalt van de dijk rond polder de Enge Wormer. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen. Overige beschermmaterialen wordt aangeraden. Inschrijven kan ter plekke vanaf 16.00 of op www.schaatsen.nl. Meer informatie op Facebook:‘omloopvandeengewormer’.
  • Stichting De Zaanse Regenboog. De Zaanse Regenboog organiseert activiteiten en informeert over seksuele en genderdiversiteit. Voor meer informatie, zie www.dezaanseregenboog.nl
  • De toekomst is paars. Op Paarse Vrijdag vragen scholieren aandacht voor het recht op seksuele- en genderdiversiteit. De Expositie is t/m 30 mei te zien bij Scwo in de Omslag.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?