Ratjetoe

• De teller staat inmiddels op meer dan 300 extra donateur-vrienden voor de Poelboerderij! Dat is fantastisch, maar er is zeker ruimte voor nog meer vrienden. Voor € 15,- per jaar maak je het werk van de 150 vrijwilligers mooier en effectiever. Word ook donateurvriend; help de meter omhoog! Vriend worden kan via www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl/vriend-worden/ of in het bezoekerscentrum zelf.

• Al 85 jaar kun je kanoën op het Wormer- en Jisperveld bij kanovereniging De Zwetplassers. De vereniging verwelkomt graag nieuwe enthousiastelingen. Elke vrijdagavond vanaf 29 april ben je welkom om je aan te sluiten bij de jeugdtrainingen. Vind je het leuk om eens een toertocht te maken? Op 24 juni 2022 wordt het Toerweekend georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.zwetplassers.nl.

• Kinderen in Wormer kunnen een instrument leren bespelen en daarbij meteen al in een orkest spelen. Als je liever wilt zingen, kun je je aansluiten bij een koor. Een fantastische combinatie, waardoor kinderen meteen in de praktijk kunnen brengen in het orkest of koor, wat ze net van hun docent geleerd hebben! ‘Watermusic’ is een project van Muziekschool Waterland. Zit je op een basisschool in Wormerland en heb je ook zin om mee te doen? Kom dan langs op vrijdagmiddag tussen 15.30-17.00 uur (orkest) of op woensdag 17.00-18.00 uur (koor) in het gebouw van de Wormer Vendeliers aan de Knollendammerstraat 28 in Wormer. Meer informatie vind je op: muziekschoolwaterland.nl/watermusic-wormerland/

• Uniek uitje met de kids: Avonturen Eiland in Jisp. Stap zondag 1 mei in de rondvaartboot en koers af op Avonturen Eiland. Bij aankomst krijgen de kinderen een kistje om de mooiste ontdekkingen te verzamelen. Door verschillende opdrachten leer je hoeveel er nog meer is om te zien, te proeven, te ruiken en te voelen in de natuur. Klinkt dit als een ideaal uitje voor jullie? Reserveer dan snel jouw plekje: https://natuureilandjisp.nl/particulier/avontureneiland/

• Zin om te varen op het Wormer- en Jisperveld? De nieuwe gratis vaarkaart van Gemeente Wormerland en WormerWonen is te downloaden op www.zaans.nl/wormerland of Wormerwonen bit.ly/3CDwgB8. De kaart is ook gratis af te halen bij de Zaanstore VVV in Zaandam en op het gemeentehuis van Wormerland.

• Het 5 mei comité Wormerland stopt na 27 jaar met het organiseren van de bekende Bevrijdings-Bannetocht. In totaal organiseerden zij 27 keer de fiets/wandeltocht van 26 km door Wormerland met ieder jaar weer een ander thema over ons Wormerland en natuurlijk met de bekende puzzel voor de kinderen. Co Dovis, voorzitter 5 mei Comité Wormerland: ‘Ik vind wel dat we trots kunnen zijn, dat we al die jaren met elkaar dit hebben kunnen organiseren. Daarom wil ik, namens de bestuursleden uit Jisp, Wijdewormer, Oost Knollendam, Spijkerboor en Wormer, alle sponsors en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken: voor de sponsoring en de prettige samenwerking.’

• Wormerland krijgt een weekend lang een buurtcamping op een unieke locatie in Wormer, reserveer dus 15, 16 en 17 juli in je agenda, meer informatie over reserveren et cetera volgt binnenkort.

Heb je ook een bijdrage voor Ratjetoe? Mail je korte berichtje aan redactie@aktiefwormerland.nl Bij voldoende plaats wordt het gratis gepubliceerd.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?