Paasdrukte bij ’t Weidje

Eindelijk mocht ’t Weidje weer een Paasfeest organiseren, met leuke activiteiten. Er stonden dertien vrijwilligers klaar om iedereen te ontvangen. En er liepen figuranten rond zoals een koe, een kip en een paashaas die paaseitjes uitdeelden. De zon scheen flink en om 13.00 uur stond er al een lange rij kinderen te trappelen van ongeduld.

De Paashaas: ‘Ik zou spelletjeskaarten verkopen en daarna paaseitjes uitdelen en natuurlijk plezier maken met de kinderen. Maaaaar snufferdesnuf de lange rij met bezoekers hield niet op. Ik deed af en toe een sprongetje en ik wou rondhupsen, maar kon niet bij de kaartverkoop weg. Ik moest me nog even inhouden, want er was nog een lange rij te gaan.’

Al gauw moesten er nieuwe spelletjeskaarten, cola en zakjes eitjes bijgehaald worden. Ook bij het winkeltje stond een lange rij, de ijsjes vlogen over de toonbank. De kinderen vermaakten zich met een speurtocht langs de boerderijdieren en op het knutselterras. Er stonden oudhollandse spelletjes en er waren pony en sulkyritjes. De Shetlanders Ivy en Yazz vonden het leuk om kinderen rond te rijden en kregen natuurlijk voldoende rustmomentjes tussendoor.

De Paashaas: ‘Gelukkig kwam het einde van de rij uiteindelijk in zicht. Yeaaaaah ik mocht springen, klimmen en klauteren. En vooral lekker spelen met de kinderen. We gingen zaklopen, blikken gooien en sjoelen, we konden ook crocket, hoedje wip, kegelen en nog veel meer doen. We aten onze buik rond met paaseitjes en hadden veel plezier. Toen iedereen weg was viel ik moe maar tevreden in slaap in de hooiberg en droomde verder over deze mooie dag.

Lieve kinderen bedankt voor deze supergezellige middag en tot volgend jaar.

Groetjes de Paashaas

Met dank aan vrijwilligers van ‘t Weidje: Serra, Samara, Chantal, Tamara, Destiny, Vera, Nova, Femke, Tiny, Dione, Inge, Monique en Anna

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?