Ook chronische pijn is te behandelen

Chronische pijn is een veel voorkomend en toenemend probleem. In Nederland wordt geschat dat zo’n 18% van de volwassenen last heeft van chronische pijn. We spreken van chronische pijn wanneer de pijnklachten langer dan drie maanden aanwezig zijn en niet meer in relatie staan met het oorspronkelijke letsel. Langdurige pijnklachten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks functioneren, werk, sociale interacties en stemming.

Het is belangrijk dat dit maatschappelijk probleem meer onder de aandacht wordt gebracht en patiënten de juiste voorlichting krijgen over pijn.

Mensen denken vaak dat chronische pijn inhoudt dat de klachten nooit meer overgaan. Dat is nou juist zo jammer want chronische pijn zegt niets over de mogelijkheid tot herstel

Katja Distel van Verantwoord Bewegen heeft veel affiniteit met chronische pijnklachten. Tijdens haar eindstage bij Heliomare heeft zij veel pijneducatie gegeven aan de revalidanten en daarnaast cursussen gevolgd over pijnrevalidatie.

Pijn is erg complex: het is een sensatie die je in jouw lichaam voelt maar altijd gemaakt wordt in de hersenen, dit geldt voor zowel acute als chronische pijn

Het is wetenschappelijk bewezen dat pijneducatie een belangrijke rol speelt bij het verminderen, behandelen en voorkomen van chronische pijn. Katja is bij Fysiotherapie Verantwoord Bewegen verantwoordelijk voor deze pijneducatie.

Ervaar jij chronische pijnklachten? Neem contact met ons op om je te informeren over de mogelijkheden en kosten!

Verantwoord Bewegen
Eendrachtstraat 3 | 1531 DT Wormer | 075-6426942
info@verantwoord-bewegen.nl | www.verantwoord-bewegen.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?