Onderdak Oekraïense vluchtelingen super snel geregeld

Dinsdag 8 maart zijn de woningen aan de Gele Lisstraat in Wormer klaargemaakt en ingericht om mensen uit Oekraïne in op te vangen. Het gaat om zes woningen die op dit moment tijdelijk worden verhuurd in afwachting van de vernieuwingsplannen voor deze woningen.De handen werden vandaag flink uit de mouwen gestoken door de medewerkers van WormerWonen, de gemeente, tijdelijk verhuurbedrijf AdHoc en vrijwilligers uit de buurt. Er gebeurt van alles in de woningen. Er is vandaag zelfs nog een woning extra beschikbaar gekomen, waardoor er nu maar liefst zes Oekraïense gezinnen kunnen worden opgevangen. Het verhuur gereedmaken en schoonmaken is in één dag geregeld, vanaf dinsdag 8 maart worden de woningen ingericht. Tijdelijk verhuurbedrijf AdHoc heeft spontaan aangeboden mee te helpen met het opknappen van de woningen. Er is door hen geschilderd, schoongemaakt en vloerbedekking gelegd. Andere tijdelijke huurders in de flat boden ook spontaan hun hulp aan. Terwijl WormerWonen en AdHoc de woningen klaarmaakten, regelde de gemeente de inrichting van de woningen en de contracten voor levering van water en stroom. De eerste Oekraïense vluchtelingen konden waarschijnlijk dezelfde dag hun intrek nemen.
Eind van de maandag gingen John van Nimwegen, directeur-bestuurder WormerWonen, en wethouder Jeroen Schalkwijk langs bij de Gele Lisstaat om de voortgang te bekijken. ‘Geweldig wat wij met elkaar kunnen bereiken. Ik ben trots op de vrijwilligers en onze mensen.’ ‘Ik hoop van harte dat de vluchtelingen een beetje rust vinden in ons dorp’ verzucht wethouder Jeroen Schalkwijk.
Vernieuwing Gele Lisstraat
De opvang van de vluchtelingen in de zes woningen aan de Gele Lisstraat zal de vernieuwing van het woongebouw niet belemmeren, aldus John van Nimwegen. Het woongebouw aan de Gele Lisstraat is onderdeel van het vernieuwingsplan Plazoom west. Het is de bedoeling op de huidige locatie van het flatgebouw 150 nieuwe woningen te realiseren; 80 woningen meer dan er nu staan. Dat is gezien de woningnood ook hard nodig.

TEKST EN BEELD: WORMER WONEN

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?