‘Mijn Passie voor dieren’

‘Passie voor dieren zorgt onder andere voor mijn betrokkenheid bij de kinderboerderij’, zegt Serra Huijgen medewerkster bij ’t Weidje in Wormer. ‘In 2015 volgde ik de opleiding Bedrijfsleider Dierenverzorging Niveau 4 bij het Clusius in Alkmaar. En deed tijdens mijn stageperiode praktijkervaring op bij de kinderboerderij. Mijn passie voor dieren viel de leiding meteen op, waarna ik gevraagd werd om hun team te versterken op de zaterdag.’

‘Ik doe alleen dingen die ik leuk vind, dus daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Wat het zo leuk maakt is dat ieder dier zijn eigen karakter heeft. Eigenlijk vind ik de omgang met dieren veel makkelijker dan met mensen. Ze zijn puur en zullen nooit oordelen. Bij dieren voel ik mij altijd op mijn gemak.’

Nooit saai
‘Het werk op de kinderboerderij is nooit saai, elke dag is weer anders. Je maakt altijd wel iets mee. Een paar voorbeelden hiervan zijn: het begeleiden van een bevalling, wat we altijd als team samen doen. Spannende en mooie momenten samen. Maar ook het opvoeden van puberale varkens, eigenwijs, maar ook super lief. Of een ontsnapte kudde schapen en geiten, dan moet je toch even denken: hoe ga ik dat nou weer oplossen. Ik maak me nooit druk, en het komt altijd weer goed. En achteraf kan ik er altijd erg om lachen.’

Nieuwe vriendschappen
‘De evenementen die normaal georganiseerd kunnen worden vind ik altijd erg leuk. Zoals bijvoorbeeld: de levende kerststal, het paasfeest of het schaapscheerdersfeest met de oude ambachtenmarkt. Het leukste daarvan vind ik dat kinderen spelenderwijs dingen over onze dieren leren. Omdat het hele team dan mee helpt geeft het een gevoel van saamhorigheid en is het heel erg gezellig. We hebben een leuk team, we weten wat we aan elkaar hebben en we kunnen altijd op elkaar rekenen. Ik kan zelfs spreken van nieuwe vriendschappen. Medewerkers die nieuw bij ons komen worden altijd met open armen ontvangen, maakt niet uit wie of hoe je bent. Iedereen is hier welkom.’

Dierenverzorging
‘In het weekend werk ik voornamelijk samen met jonge mensen tussen de 12 en 16 jaar. Ik vind dat erg leuk en het is een uitdaging om ze te motiveren. Sommigen denken dat de verzorging van dieren alleen uit voeren en knuffelen bestaat, maar de meesten zijn erg enthousiast en vinden ook de poepklusjes leuk. Ik vind het fijn om dieren te helpen en te verzorgen. Ik let op hun gedrag en gezondheid, zodat ik kan zien wat ze nodig hebben om hun welzijn te kunnen verbeteren.’

Nieuwe medewerker(ster)
‘Naast het werk op de kinderboerderij heb ik sinds april 2021 mijn eigen hondentrimsalon genaamd Serra ́s Trimsalon. Omdat ik mij hier graag volledig op wil gaan focussen zijn wij op zoek naar iemand die mij kan vervangen op de zaterdagen. Iemand die het werk met net zoveel liefde doet als ik. Natuurlijk blijf ik nog wel betrokken bij de kinderboerderij als invalkracht.’

TEKST: TANJA KEE
BEELD: DESTINY HUISMAN

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?