Masseren is te leren, voor iedereen

Wie kan een goede massage niet waarderen? Maar wat is een goede massage en hoe moeilijk is dat? Ik, Erwin Rodenhuis, fysiotherapeut en BIG-geregistreerd, hoor tijdens mijn werk heel regelmatig van patiënten dat de partner wel kan masseren, maar niet goed. Vaak is het te hard of juist te zacht en dat kan blessures in de hand werken. Daarom ben ik begin 2022 het bedrijf Masseren is te Leren gestart. Ik bied online massagecursussen aan en er is een webshop met onder andere vier soorten massageolie.

Tijdens de cursus wordt de anatomie (de spier- en botstructuren) uitgelegd, verschillende handgrepen doorgenomen en ook hoe je de druk/intensiteit van de massage kunt opbouwen. Op de website is een gratis Masterclass te vinden (www.masserenisteleren.nl/masterclass). Deze is iedere maand op de 3e zaterdag te bekijken.

‘Ik hoor van veel mensen dat de partner wel kàn masseren, maar niet goed. Vaak is het te hard of juist te zacht’

Verder is er een aparte Skills module, hierin worden verschillende oefeningen doorgenomen die ik tijdens mijn werk als fysiotherapeut regelmatig aan patiënten mee geef. Ook ontvangt de cursist bij aanschaf van deze cursus twee stukken Theraband. Dit zijn oefenelastieken waarmee de oefeningen tijdens de Skills module verzwaard kunnen worden. Onmisbaar bij een goede trainingsopbouw is een trainingsschema en ook deze krijgt de cursist na aanschaf.

De cursussen bestaan uit meerdere filmpjes, waar de deelnemer na betaling toegang tot krijgt. De deelnemer kan inloggen in een beveiligde cursus omgeving en hier zijn de filmpjes 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Ontspanning en massage kunnen het welzijn enorm verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Erwin Rodenhuis
Email: info@masserenisteleren.nl
Website: www.masserenisteleren.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?