Maart nieuws over de Bedrijvenvereniging Wormerland en haar leden

MZM Geestig, specialist in zorg voor mensen met pijn in lijf en leden

Ze heeft zes jaar gestudeerd om vertrouwd te worden met de Chinese geneeskunde. Daarvoor deed ze al een opleiding tot docent zwangerschapsyoga. Best wennen, weer studeren. De opleiding binnen de Chinese geneeskunde begon met een basisjaar, daarna de opleiding tot acupuncturist. Hierna volgden de Tuinatherapie (massagetechniek) en Chinese kruidentherapie (‘de apotheek van de Chinese geneeskunde’). Die kennis en de ervaring met leefstijlen brengt Nienke Kruiswijk in de praktijk als MZM Geestig. (www.mzm-geestig.nl)

De essentie van de Chinese geneeskunde is verder kijken dan de klacht en de plek waar die zich uit. Het belangrijkste zijn de onderliggende patronen. Pijn en andere klachten zijn meestal de weerslag van een verstoorde balans die met behulp van kruiden, massage, acupunctuur of veranderingen in de levensstijl weer in evenwicht moet komen. Hoofdpijn bij de één kan daardoor een andere behandeling nodig hebben dan hoofdpijn bij een ander. ‘Onderliggende patronen bepalen de behandeling en de middelen die je inzet. Soms kost het tijd om die te ontdekken. Het begint met een intakegesprek van anderhalf uur. Er wordt dan ook een start met de behandeling gemaakt. Soms al meteen met resultaat, soms moet je verder zoeken. En een enkele keer moet je in alle eerlijkheid toegeven dat een behandeling geen zin heeft. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van oorzaken waar de patiënt zelf niets aan kan veranderen, zoals bijvoorbeeld de zorg voor een chronisch zieke partner.

Ik werk wel met een netwerk van specialisten, zoals fysiotherapeuten en psychologen, die ik bij een behandeling kan inschakelen. Het kan ook best zo zijn, dat iemand met een sportblessure met een aantal behandelingen en zonder al te veel diepgravende toestanden weer pijnvrij sport kan beoefenen! Al wordt er ook dan gekeken wat iemand qua leefstijl kan veranderen zodat de blessure eventueel in de toekomst voorkomen kan worden. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.’

Het visitekaartje van…

Bedrijfsnaam: Hetteling Schilders B.V.
In Wormerland gevestigd sinds: 1997
Activiteiten: Schilderwerk, meerjarige onderhoudsplannen, kleuradvies, behangwerk
Waarin is uw onderneming uniek: Het volledig ontzorgen van de klant
Ons motto: De specialist
Adres: Koetserstraat 7, Wormer, www.hettelingschilders.nl

Nieuws

  • We hebben een mooie club, maar er kan nog meer bij! Word lid en meld je aan via info@bvwormerland.nl Misschien vind je het ook leuk om een bestuursfunctie op te pakken, of om binnen een werkgroep de belangen van de retail beter te behartigen?
  • Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten tijdens ons OndernemersCafé. Heb je ‘m gemist? Dinsdag 12 april om 7.30 uur is er weer een OndernemersOntbijt in Valerius Boutique Hotel. Kom je ook?
  • Op 12 april is er ook een bestuursvergadering. Mail je input naar info@bvwormerland.nl!
  • Woensdag 20 april komt de KVO-werkgroep weer bij elkaar. Heb je vragen of opmerkingen over het schoon, heel en veilig zijn van de bedrijventerreinen, mail ze dan aan info@bvwormerland.nl
  • Ook op woensdag 20 april: de algemene ledenvergadering. Houd voor meer info je mail in de gaten.

Met een sterke bedrijvenvereniging naar een groeizaam ondernemersklimaat.

Lid worden of meer informatie? Neem contact met ons op via: info@bvwormerland.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?