Local Heroes daagt Wormerlandse jongeren uit hun talenten te ontdekken

Onzekerheid over studies, het niet kunnen reizen, uitwisselingen en stages die niet doorgaan, veel jongeren zijn op zoek naar alternatieven voor een tussenjaar of een passende tijdsbesteding. En die is er: Local Heroes biedt een afwisselend programma waarin jongeren uitgedaagd worden hun talenten en kwaliteiten te ontdekken.

Het gaat nu om online trainingen van 2 uur per week in de avonduren, gedurende 10 weken. Zodra de maatregelen het toestaan is het ook weer mogelijk het programma op locatie te volgen. De eerstvolgende groep start eind maart 2021, jongeren kunnen zich opgeven via www.localheroes.tlokaal.co

Persoonlijke groei
Persoonlijke groei is voor iedereen anders. Bij Local Heroes kun je vooral jezelf zijn, niets moet of wordt verplicht, het gaat er vooral om wat goed werkt voor de ieder apart. Aansluiten bij Local Heroes betekent wel dat je aangeeft te willen werken aan persoonlijke groei.
Deze coronatijd is uitdagend, zeker voor jongeren. Een tijd waarin je jezelf tegenkomt en het lastig is om gemotiveerd te blijven. Hoe kun je je focus houden, hoe ga je om met negatieve emoties, met tegenslagen? Daarmee gaat Local Heroes aan de slag en zo kom je tot persoonlijke groei.

Creëer maatschappelijke impact

Onderdeel van de trainingen persoonlijke groei is werken aan maatschappelijke impact. In een aantal workshops wordt ingegaan op ontdekken van kwaliteiten, op samenwerken en op het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor specifieke doelgroepen in de maatschappij. Voorbeelden van eerdere projecten: Kerstpakkettenactie voor ouderen, een online spelletjesavond voor jonge mantelzorgers en een verrassingstassenactie van Stichting Present. Door het uitvoeren van deze projecten leren jongeren met en van elkaar, ervaren ze de kracht van samenwerken en ontdekken ze waar ze goed in zijn.
 
Unieke kans voor jongeren

Wormerland hoort, samen met Oostzaan en Zaanstad, bij de samenwerkende gemeenten in Nederland die experimenteren met Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Zij doen dat met het programma Local Heroes. Het programma is voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die 10 weken lang in zichzelf willen investeren, die willen ontdekken en leren. De gemeente Wormerland spoort haar jongeren aan deel te nemen aan dit traject.

Bron: OVER gemeenten

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug