Lees nu hoe het gaat met de jongvolwassen in uw gemeente

U las al op de website van de GGD Zaanstreek Waterland hoe gezond jongvolwassenen in Zaanstreek-Waterland in 2021 waren. Maar u ziet nu ook de resultaten van de vragenlijst van 2021 per gemeente op: gezondheidincijfers.ggdzw.nl. Half april start de Jongvolwassenmonitor 2022.

Eerder las u op onze website hoe jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar in de regio Zaanstreek-Waterland in 2021 het doen qua leefstijl, gezondheid en welbevinden. Maar nu ziet u ook de gemeentecijfers op: gezondheidincijfers.ggdzw.nl. Op de website vindt u ook afzonderlijke gemeenterapportages. Zo weet u precies hoe de jongvolwassenen er in uw eigen gemeente voor staan.

Het belang van meedoen
In de fase van puber naar volwassene maken jongeren in korte tijd veel veranderingen mee. Ze zoeken een plek in de samenleving en ontdekken wat wel en niet bij hen past. Er komen veel nieuwe zaken op hun pad, zoals geld, opleiding en werk. Maar ook seksualiteit, relaties, wonen en de gevolgen van de coronaperiode. Over al deze thema’s gaat de vragenlijst van de GGD. Gemeenten en de GGD vormen beleid en activiteiten op basis van de resultaten.

Vooraankondiging: Jongvolwassenenmonitor 2022
Midden april start de Jongvolwassenenmonitor 2022. Dit online vragenlijstonderzoek gaat over de gevolgen van de coronatijd op het dagelijks leven. Opnieuw is er aandacht voor psychische gezondheid, gebruik van genotmiddelen en tevredenheid met het leven. Daarnaast komen ook zorg, ondersteuning en uitgestelde zorg aan bod. Iedere 16- tot en met 25-jarige die de vragenlijst invult, maakt kans op prachtige prijzen. Binnenkort leest u meer over de officiële start van de Jongvolwassenenmonitor 2022.

TEKST EN BEELD: AANGELEVERD

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?