Inklemming van pezen is vaak de oorzaak van schouderklachten

In de fysiotherapiepraktijk worden schouderklachten regelmatig gezien. Bij de schouder is het functioneren van spieren rondom de schouder van groot belang. Aan de ene kant is er stabiliteit nodig om de schouderkop op zijn plaats te houden en aan de andere kant is er mobiliteit nodig om bijvoorbeeld iets uit een keukenkastje te pakken.

Bij het fysiotherapeutisch onderzoek beoordelen wij waar schouderklachten vandaan komen en welke actie nodig is.

Judith Kornet, Annelien Min en Peter Leerling zijn de fysiotherapeuten bij Verantwoord Bewegen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van schouderklachten. Verantwoord Bewegen is aangesloten bij het Schouder Netwerk Zaanstreek Waterland. Schouderklachten kunnen onder andere ontstaan door instabiliteit, een dysfunctie van spieren rond het schouderblad, beperkingen in de wervelkolom en/of verklevingen van het schouderkapsel. Vaak doet vooral het optillen van de arm pijn.

Samen gaan we op zoek naar de best mogelijke behandeling voor je schouderklachten!

De eerste keus in de behandeling van schouderklachten is gerichte fysiotherapie. Een juiste fysiotherapeutische behandeling kan bij veel mensen het bewegingspatroon van de schoudergordel herstellen en daardoor de klachten doen verminderen. Oefentherapie is meestal een belangrijk onderdeel van de behandeling. Voor meer informatie over schouderklachten: 075-6426942 of per mail info@verantwoord-bewegen.nl.

Eendrachtstraat 3 | 1531 DT Wormer | 075-6426942

info@verantwoord-bewegen.nl | www.verantwoord-bewegen.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?