Ik geniet van de connectie die ik met iemand heb als ik fotografeer

Alisa Visser (20) uit Wormer, heeft een passie voor fotografie. Wat begon met wat oefenen en proberen met een oude camera van haar vader, groeide uit tot een serieuze ambitie.

Alisa: ‘Ik hoop van fotograferen mijn beroep te kunnen maken. Ik zou het leuk vinden om het te combineren met het vak van psycholoog. Ik ben iemand die afwisseling nodig heeft.

Ik vond het altijd al leuk om foto’s te maken. Als driejarige pakte ik al de camera van m’n ouders af, maar sinds zo’n 5 jaar ben ik echt met fotografie aan de slag gegaan. Vriendinnen van me waren aan het fotograferen en hierdoor wilde ik het zelf ook gaan proberen. Ik bleek het een stuk leuker te vinden dan de meeste mensen.

Autodidact
Ik heb alles mezelf aangeleerd, door veel op te zoeken op internet, maar vooral door gewoon veel te proberen. Op een gegeven moment haalde ik de camera van de automatische stand af en ging ik de natuur en mensen met verschillende instellingen fotograferen. Zo krijg je vanzelf wel door wat een camera doet en kan en maak je steeds mooiere foto ́s.

Ondertussen heb ik al veel verschillende ervaringen opgedaan. Ik fotografeer graag portretten van mensen, maar heb ook fashion shoots, families, bedrijven en (met name op reis) landschappen gefotografeerd. Voor een sportschool in Assendelft ben ik de huis- fotograaf. Ik heb bij Mediamarkt en Kamera Express gewerkt en daar ook fotografie work- shops gegeven. Fotoboeken en collages maak ik ook graag. Op mijn zolder heb ik een kleine maar fijne studio gemaakt. Ik doe het nu allemaal naast mijn studie en toch heb ik afgelopen zomer een professionele full frame camera gekocht, want mijn vorige camera had niet meer genoeg opties.

Voorkeur voor mensen
Het meest en het liefst fotografeer ik mensen. Ik wil hun emoties vastleggen en ze er zo mooi mogelijk uit laten zien. Dat betekent niet dat ik de foto’s heel erg bewerk. De mooie details in iemands gezicht wil ik juist laten zien door middel van pure foto’s. Veel mensen moeten aan het begin van een fotoshoot even wennen maar daarna staan ze met steeds meer zekerheid voor mijn lens. Ik geniet ook van de connectie die ik met iemand heb als ik fotografeer. We praten gezellig en zijn samen creatief met betrekking tot het haar, de kleding en de invalshoeken. Voorheen vroeg ik mensen uit mijn omgeving, nu word ik steeds vaker door mensen zelf benaderd omdat zij mijn foto’s hebben gezien op mijn Instagram @alisaphotography._ , of op mijn website https://alisapho•tography. myportfolio.com/ en ze ook graag mooie foto ́s willen hebben van zichzelf.

BEELD: ALISA VISSER
FOTO ACHTER DE SCHERMEN: NOOR MEIJNS
PORTRETFOTO: SHEN VAN DIJK

Aktievelingen gezocht

In deze rubriek staat iedere uitgave een inwoner van onze gemeente centraal. Een jong of ouder iemand, die op een speciale manier actief is; ‘een aktieveling’. Weet jij iemand met een bijzondere hobby, actie, (vrijwilligers)baan, of zorgtaak die we kunnen interviewen voor deze rubriek? Tip ons! Of beter nog, word mee-maker en stuur een artikel in naar: [email protected]

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug