Ik ben Happy de boergeit

Hoi! Ik ben Happy de boergeit die in het voorjaar van 2020 bij de kinderboerderij is komen wonen. Ik dronk toen nog uit een fles, maar nu kan ik dat gewoon uit de automatische drinkbak. Alhoewel vandaag kwam er geen druppel uit. ‘Bevroren’, zeiden ze!

Ik ben wit van kleur en op de foto zie je mij in het midden staan. Ik sta ook het liefst in het middelpunt. Ik ben stoer en ik maak graag indruk op iedereen, alleen lukt dat jammer genoeg niet altijd. Bij sommige stagiaires lukt het wel. Dan ga ik op mijn achterpoten staan en dan doe ik alsof ik ga beuken, lachen joh.

Maar even terug naar het bevroren drinkwater. Dat kan je dan niet meer drinken hè? Nog zoiets. Het gras op het land is keihard, dus we mogen er niet op. Het is koud en als we ademen komen er wolkjes uit onze bek. En laatst kwamen er ineens witte vlokken uit de lucht.

Ik bukte eerst maar voelde eigenlijk niets. Bles het zwartblesschaap zei dat het sneeuw was. Zij is normaal bruin, maar nu was ze helemaal wit en Cato de bonte geit had ineens geen vlekken meer. Mindy het dwerggeitje durfde niet naar buiten. Ik zei nog: ‘Kom nou het doet geen pijn.’ Ik werd er juist wel vrolijk van. De volgende dag was alles weer normaal en herkende ik mijn vriendinnen gelukkig weer.

O ja bijna vergeten, hoe vinden jullie ons nieuwe appartement? Het is veel groter dan het vorige. Wij zijn er superblij mee. Zo komen wij de winter wel door!

TEKST EN BEELD: TANJA KEE

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug