Het 5 mei comité Wormerland stopt na 27 jaar organiseren van de bekende Bevrijdings-Bannetocht!

We zijn als 5 mei comité vanaf 1994 actief geweest om diverse bevrijdingsfeesten en de Bevrijdings-Bannetochten te organiseren in Wormerland. Een fiets/wandeltocht van 26 km door Wormerland met ieder jaar weer een ander thema over ons Wormerland en natuurlijk met de bekende puzzel voor de kinderen. Dat hebben we in totaal 27 keer met elkaar gedaan.

In 2001 ging de Bevrijdings-Bannetocht helaas 2 keer niet door: op 5 mei 2001 niet door de gekkekoeienziekte en in september van hetzelfde jaar met de viering van 10 jaar Wormerland eveneens niet door de aanslag in het World Trade Center in New York. In 2020 hadden wij als comité gehoopt om de Bevrijdings-Bannetocht voor de 25ste keer te organiseren en daarna als organisatie te stoppen. Alles was er al voor geregeld: de stempelkaarten, de locaties, de muziek, de puzzel, de medailles enz. We waren er klaar voor. Toen kwam Corona en alles ging op slot. Nu 2 jaar verder -2022- hebben we alsnog besloten om er toch mee te stoppen.

Ik vind wel dat we trots kunnen zijn, dat we al die jaren met elkaar dit hebben kunnen organiseren en daarom willen wij alle sponsors en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt hiervoor ook hartelijk bedanken: voor de sponsoring en de prettige samenwerking.

Namens de bestuursleden uit Jisp, Wijdewormer, Oost Knollendam, Spijkerboor en Wormer

BEDANKT!

Voorzitter 5 mei Comité Wormerland
Co Dovis

Op de foto: Het 5 mei bestuur vlnr: Ger van der hoek ,Rene Provoost ,Harma Baak,Peter Peeperkorn, Wim Nieuwenhuizen,Co Dovis,Casper Aafjes,Marjan Theissling,Bert Al en Ans Wezel

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?