Foto expositie over seksuele diversiteit in Zorgcirkel Torenerf

Van 3 t/m 11 juni zijn in Zorgcirkel Torenerf in Wormer foto’s tentoongesteld over seksuele diversiteit. Zorgmanager Angelique Braakman: “Torenerf staat voor diversiteit: iedereen is bij ons welkom. We streven daarom ook naar sociale acceptatie van onder meer homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en transgenders. Zowel van cliënten en hun naasten als van medewerkers.” De foto’s zijn gemaakt door Hotshots, een amateur fotoclub van een aantal Zorgcirkel medewerkers. De toegang is gratis.

Ruim een jaar geleden ontving Torenerf de Roze Loper, hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en gender diversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals.

Hoe werkt Torenerf aan sociale acceptatie van LHBTI?
Torenerf organiseert met regelmaat activiteiten met een roze tintje: inloopochtenden, optredens, een voordracht of quiz én zoekt daarbij ook aansluiting bij andere initiatieven in de omgeving. Ook het faciliteren van ontmoeting en het uitdragen van het Roze Loper gedachtegoed zijn belangrijke onderdelen. Zowel medewerkers als vrijwilligers krijgen een training aangeboden over het respectvol omgaan met LHBTI’s.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?