Exposittie Karin de Rooij-Leicht en Wim Meijboom

In het weekend van 31 juli en 1 augusuts is tijdens de wekelijkse expositie in Het Weefhuis werk te zien van beeldhouwster Karin de Rooij-Leicht en schilder Wim Meijboom. Beiden zijn hun werk als kunstenaar begonnen als hobbyist maar hebben zich gaandeweg sterk ontwikkeld.

Aanvankelijk begon Karin de Rooij-Leicht in 1998 met beeldhouwen als hobby. Dat liep al gauw uit de hand. Waar zij eerst veel met de zachtere steensoorten werkte, kreeg ze al gauw interesse in het werken met hardere steensoorten zoals albast, marmer en Belgisch hardsteen.

Karin de Rooij-Leicht is een groot bewonderaar van grafisch kunstenaar M.C. Escher; zijn werk is een inspiratiebron voor haar. Daarbij gaat haar voorkeur uit naar abstract werken. Sommige beelden laten veel aan de verbeelding over; in andere zijn duidelijk bepaalde vormen te zien.

Uit nieuwsgierigheid maakt Karin soms een uitstapje naar figuratief werk; dan wil zij onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Zo heeft zij onlangs een opdracht van het Ronald McDonald Huis te Amsterdam uitgevoerd om een beeld te maken van drie kindjes. Dit beeld staat nu in de nieuw aangelegde tuin naast het huis, en draagt de naam ‘Maatjes’.

Als beeldhouwster is Karin de Rooij-Leicht nog lang niet uitgeleerd. Zij laat zich wekelijks inspireren in het atelier van Esther Velzeboer, waar zij met meerdere beeldhouwers bijeen komt. En ze volgt regelmatig workshops om haar werk nieuwe richting te geven.

Wim Meijboom (71, Haarlem) had al eerder de penseel ter hand genomen maar na zijn pensionering heeft hij die weer enthousiast opgepakt. Zijn werk is altijd heel herkenbaar en realistisch.

Meijboom heeft een fascinatie voor de kust, de zee, het strand. Daarvoor zoekt hij regelmatig de kust van Walcheren (Zeeland) op. Naar zijn zeggen een “unieke plek”. Het werd een terugkerend onderwerp in zijn oeuvre. Zijn oog werd getroffen door de daar alom aanwezige ‘paalhoofden’; een kustverdedigingsmechanisme dat al eeuwenlang het afkalven van het strand tegengaat. Wim zegt hierover: “De zee, het strand alles is wijd daar aan de kust, maar het meest bijzondere zijn de palen die van de kust de zee ingaan, alsof zij de wacht houden.”

Af en toe maakt hij een uitstap naar een stilleven.

De expositie in Het Weefhuis in Zaandijk is gratis toegankelijk en beide dagen, 31 juli en 1 augustus, geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kun je kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en hun Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?