Expositie Stichting De Zaanse Regenboog in SCWO

De Zaanse Regenboog organiseert activiteiten en informeert over seksuele en genderdiversiteit. Voor meer informatie, zie www.dezaanseregenboog.nl

De toekomst is paars
“Ik zeg nooit of ik hetero, bi of lesbisch ben. Dat is niet nodig. Waarom zou je jezelf in een hokje moeten plaatsen?” Janine, 13 jaar
Paars is de kleur waarmee scholieren jaarlijks op Paarse Vrijdag aandacht vragen voor het recht op seksuele- en genderdiversiteit. De toekomst is paars staat voor een gevoel dat zij allemaal delen. Ze gaan voor een toekomst waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin labels er niet meer toe doen.
Vijftien LHBTIQ+ jongeren uit de Zaanstreek zijn ter gelegenheid van ZaanPride 2021 geportretteerd door fotograaf Jasper Groen. Groen fotografeert sinds 2004 de zoektocht van jongeren naar hun identiteit en hun plek in de samenleving. Uit solidariteit met deze jongeren maakte hij voor deze expositie ook een zelfportret.

Tijdens ZaanPride vieren we dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Het is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie in de Zaanstreek.

Met dank aan Dave, Boudine, Jameyra, Eathon, Devin, Yordy, Luna, Janine, Lizz, Gido, Bram, Fien, Sydney, Fiona en Sietse.

De Expositie De Zaanse Regenboog is vanaf maandag 16 mei t/m maandag 30 mei te zien bij Scwo in de Omslag. De expo was eerder te zien in het Zaans Museum in kader van ZaanPride 2021 en reist verder langs diverse locaties in de Zaanstreek.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?