Nieuwe meid voor de kudde

‘Mmmmij voorstellen? Ik ben een beetje verlegen, Bonny wil jij het voor me doen?’ ‘Is goed lieverd, nou dit is Colly een éénjarig Clun Forrest schaap net zo oud als ik, ze woont sinds een paar weken bij ons. Zij woonde eerst bij boer Arie uit Oostzaan. Hij had alleen zwart-witte dieren, zoals: kippen, konijnen, geiten en schapen. Zij stond daar in een weiland bij andere meiden en één jongen.’

Colly zegt ineens: ‘Vier mensen kwamen praten met Arie en huh ze namen me mee. Ik was heel onrustig en stond te trillen in mijn wol, ik wist niet wat er ging gebeuren.’ Bonny kijkt blij: ‘Goed zo, vertel verder je kan het.’

Colly: ‘Onderweg werd ik wat rustiger. Bij de kinderboerderij vond ik alles super eng. Met vier poten probeerde ik me tegen te houden, maar ik moest toch naar binnen in de grote stal. Mijn buren zijn konijnen, eenden en twee knorrende dikzakken. Ik weet niet wat dat zijn. Iedere dag gaan zij naar buiten. Later mocht ik gelukkig ook naar buiten, ik stond op een afgezet stukje gras. Elke keer nam ik een mislukte aanloop om eruit te komen.

Toen hebben ze Bonny bij me gezet, ik vond het meteen gezellig. Al moest ik wel lachen om haar flaporen. Zo had ik ze nog niet eerder gezien, alleen bij de konijnen van Arie😊. Hee Bon je wou me eerst niet eens aankijken he? Haha, nu zijn we vriendinnen. Zij vindt het fijn om geaaid te worden, ik vind dat nog spannend. Dus ik blijf op afstand kijken of het goed gaat.

Oh ja ze zeggen dat ik drachtig ben en ze hebben mijn billen kaal geschoren, ik begrijp er niets van. Nou ja ik ben bij Bon, en we hebben het gezellig. Dat is het belangrijkste.‘

Groetjes van twee vriendinnen bij ’t Weidje

TEKST EN BEELD: TANJA KEE

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?