Eindelijk mag kinderboerderij ’t Weidje weer open!

Geweldig nieuws, vanaf aanstaande woensdag 19 mei mag de poort vn kinderboerderij ’t Weidje in Wormer weer open voor bezoekers. De kinderboerderij gaat van 13.00 uur tot 17.00 uur open, zodat er in de ochtend de tijd is om de dieren te verzorgen. In de middag hebben de bezoekers dan lekker de ruimte om weer te genieten van de leuke speeltuin, dieren en het fijne terras.

Het winkeltje zal daarbij natuurlijk ook weer open zijn, de verkoop gebeurt vanuit het raam aan de terraszijde. Er zijn nieuwe takkenhutten neergezet, de zandbak is voorzien van schoon zand, en de speelkarren hebben een sopje gehad. Dus de medewerker/vrijwilligers van de kinderboerderij zijn er klaar voor. De watervogels en het pluimvee moeten zij helaas nog beschermen tegen een hardnekkige vogelgriep, dus die zijn nog binnen. Maar wanneer het weer het toelaat zal Mindy hun dwerggeit buiten staan samen met Spicy haar lammetje, zodat hij eindelijk door bezoekers bewonderd kan worden. Misschien laat hij zich zelfs wel even aaien, en zal hij wat rare bokkesprongen laten zien. De lammetjes van Bertha onze Hampshire Down schaap zijn inmiddels al flink gegroeid, en zijn handtam door al het geknuffel van de vrijwilligers ha ha. Er is een grote kans dat ze naar je toe komen wanneer je bij het hek gaat staan. Dus kom gezellig en geniet van ze.

Huishoudelijke mededelingen

Je hoeft niet te reserveren want het terrein is groot genoeg. Bij binnenkomst staat er een kar met een desinfectiepomp voor je handen en een QR-code om de verplichte gezondheidscheck te kunnen doen. Heb je geen mobiel dan kunnen de vrijwilligers je helpen op een mobiel van hen. De binnenruimtes zijn in deze fase nog gesloten, het toilet in de stal is wel bereikbaar. Daarnaast hanteren zij nog steeds éénrichtingsverkeer op het terrein, dit staat duidelijk aangegeven met pijlen.

Help ’t Weidje

Dan willen de medewerker/vrijwilligers graag nog even van de gelegenheid gebruik maken voor het volgende:
Op dit moment is het puur ons hoofd boven water houden, want de kosten gaan gewoon door terwijl er vrijwel geen inkomsten zijn. Naast de subsidie van de gemeente zijn wij volledig afhankelijk van donaties en giften, en hebben het erg lastig in deze tijd. Draagt u de kinderboerderij ook een warm hart toe, dan willen zij graag een beroep op u doen. U kunt uw bijdrage overmaken op hun bankrekeningnummer NL62INGB0000576248 t.n.v. Stichting Kinderboerderij ’t Weidje. Maar natuurlijk ook wanneer u hen bezoekt op Spatterstraat 105a in Wormer.

Alvast enorm bedankt namens alle “bewoners”, medewerkers en bestuur van ‘t Weidje

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Eten uit de berm

vrijdag 18 juni 2021|