Dino’s op IKC De Eigen Wijs

Kinderen uit stamgroep 5/6 schrijven over het thema dinosauriërs

We zijn naar het museum Naturalis geweest, terwijl wij in de klas waren. We hebben contact gemaakt via het digiboard. Ze legden het goed uit. Zoals over de tyranosaurus rex: die heeft nooit een stegosaurus opgegeten, omdat ze niet in dezelfde tijd leefden. De T-rex leefde in het Krijt en de stegasaurus in het vroeg Jura. En ze waren sommige botjes kwijt. Het was superleuk.
Elanur (9 jaar)

We hadden dus het thema dino’s en ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een opdracht te bedenken voor de klas. Dat was zeker leuk. Pauline en ik begonnen een idee uit te werken en met een boodschappenlijstje maken. Nadat we het lijstje af hadden en de spullen hadden gingen we een plan maken. Pauline legde de spullen op de goede plek en ik schreef op het whiteboard wat je mag doen. De opdracht heet “de vandaag dino” je mag een dier van het nu mengen met een dino van het Trias, Jura, of het Krijt en dan op een briefje schrijven wat hij/zij eet en drinkt. Daarna zet je je vandaag dino met leefomgeving op een doek. We hebben het resultaat gepresenteerd in de ‘kom in de klas’ in ons dino museum en ik vondhet heel leuk om dit project te doen. Ik vond het wel het leukste om te zien wat voor een creaties groep 5/6 had gemaakt en het was gewoon super tof.
Roef (10 jaar)

Het thema was dinosaurussen en er was een bak met zand en je moest een dino van gips zoeken en als die klaar was dan mocht je die schoon maken, maar dat was niet echt leuk. Als je dat af had moest je een dino poot maken, maar dat ging niet echt goed. We hebben en lied geoefend met Trias Jura Krijt en dat was leuk.
Jenoah (8 jaar)

We hadden een dino doos gemaakt van verf en papier en die hingen we op. We hadden ‘kom in de klas’. We gingen met de ouders kijken naar de dingen die we hebben geknutseld en geleerd met de klas.
(Ruan 8 jaar)

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?