Column van Mascha: Flora

Een prachtige tropische tuin, stiekem verstopt in Wormer. Het was een goed bewaard geheim. Maar nu niet meer. Onze schrijver Guus Bauer sprak Frans Cabboort en kreeg een inkijkje in zijn 43 meter lange tuin-paradijs en wat er allemaal bij komt kijken om die florerend te houden.

Door avontuurlijke ouders zag ik het levenslicht in een tropisch klimaat waar buiten het ziekenhuis ongetwijfeld tropische bomen, planten en bloemen stonden. Ik bleef er te kort om er te wortelen, of een band op te bouwen met de lokale flora. Geen idee hoe een mangrovebos eruit ziet of ruikt.

Treurwilgen, narcissen en appelbloesem waren de eyecatchers in onze tuin terug in Nederland. Natuur die je ook op erven in Wormerland tegen kunt komen. En een paar straten verderop kon je uitkijken over de weilanden, net zoals ik dat ook nu kan als ik een ommetje in het dorp maak.

Over weids uitzicht gesproken. De spelers, supporters en vrijwilligers van V.V. Knollendam genieten tijdens trainingen en thuiswedstrijden ook van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte weidegronden rondom Oostknollendam. Dat is nog eens een mooie plek om een balletje te trappen. Dat vinden de leden al 90 jaar, want zo lang bestaat de club! Dat wordt uitgebreid gevierd op 26, 27 en 28 mei. Truda Zijp interviewde voor ons de aftredend voorzitter van V.V. Knollendam George Zwart over dit en meer. Veel leesplezier!

Groetjes, Mascha

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?